Nakon duge i teške bolesti u dalekoj Australiji, u Melburnu, je umro Nikola Matovina.

"Sunce je danas prestalo sjati za mene i moju obitelj, anđeli nebeski su uzeli moga tatu za ruku i odveli ga na bolje mjesto", napisala je na svom fb profilu kćer Mary Matovina.

Nikola je rođen 15.08.1943. u Saborskom (Biljevina) od oca Marka (ćakinog) i majke Ane rođ. Krizmanić. Kršten je u Ogulinu, jer je službujući svećenik u Saborskom Bogomil Krušić 1942. bio mobiliziran u partizane, poginuo je 15. sječnja 1943. negdje u Crnoj Gori. Nikolu su kao novorođenče vozili zaprežnim kolima u Ogulin (50 km) da primi sakrament Krštenja. U Australiju je emigrirao 1968. godine. Oženio je Dragicu Štrk iz Tuka s kojom je imao dvije kćeri koje su im podarile unučad. Negdje je rečeno; sretan može biti onaj čovjek koji doživi djecu svoje djece.

Iskrena sućut obitelji u Australiji i Francuskoj.

Nikola je pokopan 24.06.2021.

 

 

 

 

 


Nikola 2003. godine ....? u Biljevini - Saborsko

 

Komentari  

#11 Kapela 2021-07-13 01:33
Ma neka te jos ,bolje je kad radis nego se dosadjivati kod kuce, U radu je zdravlje , Ja sam sve do skoro radija privatno kako se kaze na crno a sada sam skoro 80 i dalje se nemoze nego cekas kada ce te korona pokupit haaa Ma cjepija sam se ali 8o je na vratima i eto sto ti je zivot.. Zato radi do god mozes , bit ces zdraviji a zaboravi godine ,, Ma ja znam zasto je pokojnog Nikolu i jos neke pokupila smrt pre rano., ali svako sebi kroji svoju sudbinu Treba se paziti sto se trosi i koliko, pa onda ces duze , a eto nismo svi jednaki , to je to,

You have no rights to post comments