Ispis
Hitovi: 504

Crkva sv. Ivana Nepomuka je u svojih 20-tak godina postojanja imala nekoliko faza vanjskog osvjetljenja. Prvo osvjetljenje crkve izvana bilo je podno, izvedeno je  prilikom gradnje crkve. Nakon što se podna rasvjeta pokvarila zbog loše izvedbe, u kolovozu 2011. godine postavljen je veliki reflektor na sup ispred župnog stana nasuprot crkve. Bilo je tako sve do 2015. godine dok reflektor nije stradao usljed grmljavinskog nevremena. Pošto nije bilo interesa za popravak isti je skinut, a umjesto njega je na stup postavljena lampa javne rasvjete. Ovih dana su u organizaciji don Gorana Antunovića postavljena dva reflektora na zid ispred crkve koji sada obasjavaju toranj, dio krova i križ (slika gore).

Nova rasvjeta - fotografija lijevo                                                                                  Fotografija desno 2011. godina.

 

Crkva sv. Ivana Nepomuka u Saborskom za Božić 2008. (slika gore). Uz vanjsku podnu rasvjetu župljani su postavili svjetleću traku oko crkve i po rubovima zvonika. Za postavljenje svjetleće trake na zvonik angažiran je čak i jedan alpinista iz Oštarija.

Lampioni na zidu ispred crkve za žrtve Saborskog, Vukovara, Škabrnje i svih stradalnika  Domovinskog rata, godina 2012. (slika lijevo).