Ispis
Hitovi: 963
Padovi aviona u radijusu od 30-ak km zračne udaljenosti.
Pogibija sva četiri putnika aviona na Broćanskoj kosi (Rakovica), samo je nastavak niza tragičnih pada aviona na tom području.
10. 10. 1943., prašuma Čorkova uvala
Pogibija sve četvorice putnika, među kojima i prvi hrvatski reporter, začetnik hrvatskog turističkog novinarstva, strip-scenarist i pisac Franjo M. Fuis (Fra-Ma-Fu). Avion se srušio zbog magle ili nedostatka goriva u Čorkovu uvalu na području općine Saborsko u NP Plitvička jezera.
1. 8. 1994., prašuma Čorkova uvala
Pad ukrajinskog Antonova 26 koji su oborili krajiški Srbi iznad Saborskog. Poginulo svih osam putnika, a među njima i šestorica Ukrajinaca. Avion pao na gotovo identičnu lokaciju kao i zrakoplov iz 1943., na krajnje nepristupačno planinsko područje prašume Čorkove uvale u vrijeme srpske okupacije tog područja.
22. 12. 1942., Močila
Pao avion Jure Francetića i pilota koji su se uspješno prizemljili u Močila između Rakovice i Saborskog, točno među srpske seljake i partizane. Francetić umro u partizanskoj bolnici.
18. 9. 1991., Kamenica Skradnička
Josip Broz je oborio zrakoplov JNA, čiji se pilot Goran Mandić katapultirao i ozlijedio na području Kamenice, gdje je zarobljen. To mu je bilo 2. katapultiranje tijekom rata pri padu zrakoplova, jer se 1. put katapultirao na nedalekom aerodromu JNA kraj Željave. Bilo je još takvih padova aviona na području Željave, kao i susjednog slunjskog vojnog poligona.
1968. - 1991., Željava
Na Željavi su 1968. i 1969. poginula dvojica pilota, poručnici Ivan Svoboda i Ivan Sluganović, 1987. poginuo je pilot Šakota. Sasvim sigurno je bilo još poginulih, a bilo je i mnogo uspješnih katapultiranja prilikom pada aviona.
12. 8. 2005., Plitvice
Pad dva mađarska zrakoplova i pogibija sve četvorice mađarskih putnika. Oba zrakoplova pala su na prostor NP Plitvička jezera. Jedan na Veliku Lisinu između Matovinske Lisine (Poljanak) i Selišta Drežničkog (Rakovica), a drugi na Medveđak Oštri kraj Plitvica.
23. 9. 2010., okolica Latina i Pothuma Plaščanskog
Kraj Plaškog pala dva hrvatska MIG-a 21. Piloti se uspješno katapultirali, a krhotine aviona teško ozlijedile jednu ženu.
25. 9. 2010., Keserov potok
Samo 2 dana nakon pada 2 hrvatska MIG-a, u padu zrakoplova nedaleko Budačke Rijeke poginula obojica putnika Poljaka.