Na fotografijama gore su braća: Petar i Joso Matovina i Ante i Darko Dumenčić.

Zašto ove godine nisam ništa objavio o proslavi Oluje u Saborskom ...!? Zato što nisam očekivao ništa novo za čuti ni vidjeti, nego kao i obično, ista lica, isti govornici, iste priče, prvenstveno o osobnim zaslugama, a o poginulim braniteljima ni slova. Svijeće ispred "ranjene golubice" i sv. misa su najvrijedniji dio proslave, a večernji  dernek u domu vatrogastva i kulture je blago rečeno obična seljačka igranka kao kod istočnih susjeda. Većina najradije sudjeluje na ovom zadnjem.

Sve dok organizatori proslava Dana Općne, Dana pobjede i komemoracije 12. studenoga budu Općina Saborsko i HVIDRA na čelu s aktualnim vodstvom neću izvještavati s tih događanja jer su licemjerna. Neću izvještavati zbog zaborava branitelja koji su dali sve, a nisu dobili ništa, ni svoj trg, ni ime škole, ni jednu ulicu, a što je najžalosnije nemaju ni dostojan spomenik u Saborskom. Okupljanja povodom obljetnica: Dan Općine, Dan pobjede i Dan sjećanja na žrtvu Saborskog za mene postaju mučna iz gore navedenih razloga i zato ne želim više ni sudjelovati na tim događanjima, sve dotle dok se barem škola u Saborskom i trg ispred općine ne imenuju imenima naših heroja: braćom Dumenčić i braćom Matovina, ... za sada.

Ivan Matovina

Popis i fotografije svih poginulih heroja Saborskog, nažalost zaboravljenih.

Komentari  

#1 Ivan 2023-08-11 05:25
Možda bi prije prošao prijedlog da školu nazovemo po načelniku Općine pošto je po struci "saradnik u nastavi", a trg po predsjedniku HVIDRE ...? Neznam ..., možda postoje i takve ambicije...!?

You have no rights to post comments