Audio snimku s 15. redovne sjednice održane 21.3.2024., možete preslušati: OVDJE

Na sjednici Općinskog vijeća općine Saborsko sve odluke su prihvaćene jednoglasno, što govori da u Vijeću nema oporbe. Sjednicom je dominirao zamjenik načelnika Nikola Grba sa svojim upadicama, prijedlozima i kritikama prema svima, pa i prema izvršnoj vlasti kojoj i sam pripada zajedno sa načelnikom. Za mene osobno je bila zanimljiva točka RAZNO, pod kojom je vijećnik Sabljak postavio pitanje (53. min); tko je majci umrlog hrvatskog branitelja naplatio prijevoz od mrtvačnice do grobnog mjesta. Direktorica SABKOMA-a je odgovorila (54. min) da se ne naplaćuje prijevoz do grobnog mjesta nego korištenje kolica i da sve to spada pod stavku Korištenje mrtvačnice (što nije istina), te kako je to pitanje potakao netko zlonamjeran, tko ne voli SABKOM (58. min), u čemu ju je podržao i načelnik Općine, aludirajući na portal saborsko.net koji je 6. Veljača 2024. objavio članak na ovu temu. (Nemam ništa protiv nikoga na osobnoj razini, ali imam protiv laži i podvala!)

 

Cijenik komunalnih usluga je na svojoj sjednici 21.12. 2022. godine izglasalo Općinsko vijeće kojeg je Sabljak član (HDZ), a sad se pita; tko je dao nalog, tko je to potpisao...!? Troškove pokopa umrlih hrvatskih branitelja refundira (plaća) Ministarstvo hrvatskih branitelja, tako da za njihove obitelji ovo što je problematizirao vijećnik Sabljak nije problem. Problem je zapravo na drugoj strani. Nitko nije postavio pitanje što je s ostalim pukom koji stvarno mora plaćati taj nepostojeći "prijevoz pokojnika od mrtvačnice do grobnog mjesta".

Evo gospodo vijećnici ovo gore ste vi usvojili jednoglasno, sad se čudite otkud to ...!? Pogledajte OVDJE

Kad direktorica komunalca kaže da se prijevoz pokojnika ne naplaćuje posebno, najbolje ju demantira ovaj račun. Itekako se naplaćuje posebno!

Opširnije o tome OVDJE

Komentari  

#1 Ivan 2024-03-22 15:47
Ako imate vremena obavezno poslušajte audiozapis sa sjednice Vijeća pa ćete vidjeti koji je to nivo.

You have no rights to post comments