logo Podplješivički graničariVeliki dan za našu Udrugu Podplješivički graničari, odnosno za naš istoimeni znanstveni časopis. Postali smo dio velike hrčak obitelji. Danas sam objavio prošlogodišnje izdanje. Vjerujem da će sutra već biti objavljeno izdanje iz 2022., kao i još doraditi neke administrativne stvari. Ovo je moj uspjeh ali i uspjeh svih nas, svih naših autora, članova uredništva, recenzenata kao i svih članova naše udruge a napose naših čitatelja i donatora. Veliko hvala svima.

Želimir Prša

Časopis Podplješivički graničari objavljuje znanstvene i stručne priloge iz područja povijesne znanosti. Primarno se tekstovi mogu baviti bilo kojim povijesnim razdobljem, s time da se odnose na prostor Korduna, Krbave, istočne Like, Ličkog Pounja, tj. prostora grada Slunja i općina Cetingrad, Rakovica, Saborsko, Plitvička Jezera, Udbina, Donji Lapac i Gračac te prostora bivše općine Zavalje.

Ako rad nije striktno vezan uz ove prostore, mora u određenoj mjeri s njima biti u doticaju. Prihvatljivi su i radovi koji pišu o određenoj osobi koja je djelovala izvan ovih prostora, ali je s njima zavičajno povezana.

Uredništvo također prihvaća radove koji obrađuju povijest Like, Korduna ili Cazinske krajine u cjelini ili nekog drugog mikroprostora tih regija koji nije prvotno naveden. Iako je časopis prvenstveno namijenjen radovima iz područja povijesne znanosti, prihvatljivi su i radovi iz drugih humanističkih i društvenih znanosti kao i geografije, ali da tematski pokrivaju naznačena područja.

Hrčak

Sva izdanja: https://hrcak.srce.hr/broj/24696

You have no rights to post comments