Prva pričest ove godine podijeljena je za 16 učenika trećih razreda, i to 10 djevojčica i 6 dječaka. Svečanije i "mlađe" misno slavlje održano je u dvorani (koja se još obnavlja) budućeg pastoralnog centra. Ova dvorana je mnogo veća od župne crkve i pravi je spas za ovako veća slavlja kao što je ova prva pričest i jučerašnja krizma.
Župnik fra Draženko Tomić uzeo je za ruku prvopričesnike i poveo ih u procesiji od župne crkve do dvorane: uzbuđene i sretne, lijepo uređeni i pripravljeni.
Najvažnija je priprava volje i duha, pozitivnog raspoloženja na kojem su radile obitelji potičući svoje malene na molitvu i pobožnosti u svojoj obitelji, a zatim i pripreme kroz vjeronaučnu nastavu u kojoj ih je pripremao vjeroučitelj Ivica Klečina, te kroz župnu katehezu fra Draženko Tomić.
Ono što se uvijek malkice zaboravi naglasiti, jeste to da su ovi mališani prvi puta pristupilii sakramentu pomirenja ili ispovijedi. Ispovijed su imali u četvrtak zajedno s krizmanicima, a njih je posebno brižno ispovijedao vlč. Petar Šporčić župnik iz Josipdola.
Na samoj misi roditelji i rođaci (bliži i daljnji) mnogo prijatelja.
Nekim prvopričesnicima znao se oteti pokoji zijev, jer od uzbuđenja nisu mogli spavati, iako je misa s podjelom Prve pričesti započela u podne.
No, moramo priznati, samo gledajući ove fotke ali gledajući i njih same, da su ovo najsvetiji vjernici župne zajednice u ovom trenutku.  Čuvao ih u toj svetosti i iskrenosti srca zagovor zaštitnice naše župe svete Ane i njezine kćerke Gospe Marije.
 

You have no rights to post comments