U prvom minobacačkom napadu 5. kolovoza 1991.pogođena je i crkva i ona je bila "legitimni vojni cilj" tako kažu agresori

 

Zabrinuta lica saborčanskih žena

Branitelji nakon prvog napada odlaze u izvidnicu na Borik, a mještani se bave svakodnevnim poslovima 

 

 I stari i mladi su uznemireni - Toma Kovačić, Ante Grdić - Basonja i  ...?

 

Branitelji iz Slunja...? ZNG-e u razgovoru s mještanima. U to vrijeme u Saborskom se nalaze malobrojni pripadnici MUP-a. U bijelj majici kod ograde Pere Matovina, tada vozač autobusa Autotransa, kasnije se uključio u obranu Saborskog, te 2.11.1991. poginuo na Kuselju od avionske granate zajedno s još trojicom branitelja.

Pere Sertić Jurjn pokazuje kako mu je granata pogodila krov štale  

  

 I ovo je valjda "vojni objekat"...!?

Zabrinutost se vidi na svakom licu ... 

Jaga Krizmanić i Marica Špehar 

Anka Grdić - Vickova 

Marica Špehar s grabljama i rogljama na ramenu - vrijeme je poljoprivrednih radova - skupljanja sijena...

Civili se uzdaju u branitelje... 

Slavko Špehar

Komentari  

#11 Željko Kovačić 2017-01-03 19:30
Evo uvjerili su me da su naši dečki Milan je imao PM M72 A Šebalj ultimax pušku koje se vide na sliki, možda ipak nije prvi dan napada.
#12 Jure 2017-01-03 19:53
Jesu!! To su ti decki,imam slike od kombije(nakon pogiblje) pokojnih. Kombi je bio cijelo vrijeme iza stale od Save Cesina,a sicevi pronadjeni na njegovoj stali...100%
#13 Jure 2017-01-03 21:24
Kad su nasi decki stradali na Poljanku,taj kombi su odvukli u Sivnik,a kad je selo palo Darko od Save Cesina ga je odvukao u Jesenicu samo ne znam sta mu je trebao,jebo onu svoju Desu cetnicku...moram potrazit slike,pa cu dat Ivi da objavi kolko se sjecam na kombiju je bila naljepnica Coca-cola...uglavnom zastrasujuci prizor. Nisi mogao naci kvadratni centimetar a da nije bio "izbusen" ..
#14 Kapela 2017-01-10 07:01
Pisimo mi komentare na portalima a cetnici sire svoja krila i kokarde punom parom po Hrvatskoj Nikada Hrvatska dobiti prave vladare domoljube koji bi zatvorili granicu barem 50 godina do stoljetnih agrersora a domace bi lako umirili zna se,Eh udbasdka pokilad daje povoda cetnicima i stiti ih ,tako da nemamo slobodnu Hrvatsku nego samo ime , dali smo ponovo slijepi i gluhi kao i 1945.

You have no rights to post comments