Kao prvi Štrci u Saborskom spominju se Luka 1769/1834. i Marko  1795/1844. te njihove supruge Jelena i Kata. U crkvenim njigama nema podataka o njihovom vjenčanju niti o roditeljima. Prema gore navedenim podacima moglo bi se zaključiti da su Luka i Marko bili prvi Štrci u Saborskom.

Luka i Jelena su imali samo sina Luku koji je oženio Katu Štefanac s kojom je imao sedmero djece: sin Josip im je umro s 20 godina, Jelena je umrla kao beba, Ivan je oženio Rožu Malkoč, bio je graničar, Petar je oženio Magdalenu Sertić, Matija je umrla s 12 godina, Jakov je oženio Anu Špehar, drugi Josip je umro s 6 godina.

Marko i Kata su imali petero djece, Fabijana, Magdalenu, Ivana, Anu i opet Ivana. Fabijan i Magdalena su doživjeli zrelu dob i imali su svoje potomke, Ivan je umro s dvije godine, Ana je umrla s 11 godina, a drugi Ivan je umro s 25 godina. Fabijan Štrk i Vinka Bićanić su imali 12-ero djece, u ovoj tablici postoje podaci za samo četvero njihove djece i to za Ivana i Marka koji su umrli kao jednogodišnje odnosno dvogodišnje djete i za Josu koji je oženio Anu Conjar i za Marka koji je oženio Katu Malkoč. http://www.saborsko.net/doc/Saborsko_Strk.xls

(Podatke prikupila Sue OReilly, tablicu s engleskog prevela Silvija Matovina, tehnička podrška Mario Matovina.)

 

You have no rights to post comments