Misno slavlje predvodio je vlč. Josip Štefančić, ogulnski župnik u koncelebraciji još 7 svećenika. Jedan autobus vjernika pristigao je iz pravca Ogulina, preko Oštarija i Josipdola. Najbrojniji od pristiglih vjernika su Saborčani na čelu sa svojim načelnikom Markom i ženama u narodnim nošnjama iz udruge Ženska akcija Saborsko koji su imali i svoj štand sa suvenirima od čije prodaje prihod ide u humanitarne svrhe.

Oštarci su također pristigli u značajnom broju pod barjakom svoga DPD-a (dobrotvornog podupirajućeg društva) sv. Ivan Pavao II. predvođeni predsjednikom društva Bartolom Tunjićem i drugim članovima u žutim majicama, te župnikom popom Antom Luketićem.
 
Propovjednik vlč. Josip Štefančić poručuje da ne treba gubiti nadu i svoje nevolje treba staviti u Božje ruke kao ovih dvoje današnjih svetaca sv. Ana i Joakim koji su dugo čekali na svoje prvo dijete, Mariju, a sve je to još blagoslovljenije bilo kada su postali baka i djed Spasitelju svijeta. 
 
Na kraju svima se zahvalio župnik fra Draženko Tomić i sve pozvao da se u hladovini crkve počaste nakon mise. Naime, župnik je dobio 3 janjeta od OPG-a Aščić, a on ih je namijenio za počastiti sve današnje hodočasnike. Bilo je tu još i sokova i kolača i pita koje su za današnje goste, ali i za domaće pripremile vrijedne ruke župljanki Plaškog. Na ovo slavlje odazvali su se i načelnici susjednih općina, iz Josipdola Zlatko Mihaljević, iz Saborskog Marko Bićanić, i naravno domaći načelnik Pero Damjanović sa zamjenikom Ivanom Šegom.
Tekst i foto: Josip Anušić
 
 
Vlč. Josip Štefančić župnik župe sv. Križa Ogulin  

   

Najveći broj katolika u Plaškom su prognani Hrvati iz Bosne  

 

  

 

 

  

 

  

 

   

 

 

 

  

 

You have no rights to post comments