Jučer su, između župnog stana i spomen obilježja žrtvama Domovinskog rata, javni radovi po nalogu Općine izbetonirali četri kocke kao temelje za "nekakvu" nadstrešnicu (odmorište) dimenzija cca 4X4 metra, u stilu onih "Lukinih" u Blatima, Jesenici, na školskom igralištu i donedavno kod Funtane. Ništa nebi bilo sporno da nije u pitanju crkveno zemljište i blizina spomenika žrtvama Domovinskog rata i Župne crkve sv. Ivana Nepomuka.

Stalno sam na cesti i bezbroj puta sam, na takvim odmorištima, vidio turiste koji ih koriste za odmor, ali i za obavljanje fizioloških potreba uokolo po grmlju. Iza njih ostane razna amblaža (smeće).

Možete li to zamisliti oko župnog stana? Smijemo li to dopustiti? Nebi smjeli nipošto!

Ja Ivan Matovina kao član Crkvenog pastoralnog vijeća župe Saborsko koje se nije sastalo pune 4 godine,  žestoko se protivim divljoj gradnji na ovome mjestu.

Također ću o ovome obavijestiti i Biskupa. I.M.

 

 

 

Betonski temelji na nadstrešnicu - odmorište

Pošto su "Lukina" odmorišta dotrajala općinska uprava je odlučila napraviti nova. Na slici je nadstrešnica pored jezera Blata iza koje je u grmlju javni WC.

Komentari  

#1 Ivan 2018-09-11 17:14
Nekada se znalo tko odlučuje o crkvenim pitanjima, to je bilo Crkveno vijeće na čelu sa svećenikom.
Danas se u crkvene stvari miješa lokalna uprava, politika - civilna vlast.
Toga nije bilo niti za vrijeme komunističke diktature!
#2 Ivan 2018-09-11 17:44
U gornjem sam se komentaru pozvao na Župno pastoralno vijeće, no kada sam pogledao kad smo birani zaključio sam da nam je mandat istekao prošle godine. Dkle Župa Saborsko trenutno nema Župno pastoralno vijeće.

Zadnji izbori su bili 2012., a mandat traje 5 godina.
Izabrani 2012.: Ivan Matovina, Dražena Galović, Đurđica Špehar, Marija Matovina, Mile Tomšić i Željko Dumenčić. Imenovani: Marko Bićanić i Joso Sabljak. Po službi u župi: Mate Štefanac - mežnjar i fra Slavko Antunović - župnik.

You have no rights to post comments