Na Plitvicama se gradi bez prestanka, a kako stvari stoje gradit će se još. Ove godine se kreće u izradu Izmjena i dopuna prostornog plana NP Plitvička jezera pa je to prilika da se u građevinsku zonu uvrsti još koja građevinska parcela. Danas je izrazito vjetrovit dan pa vjetar raznosi plastične vrećice iznad Plitvica Sela koje se onda zapliću u drveće. U potoku Plitvica sam vidio nekoliko plastičnih boca gdje plutaju i najlonskih vrećica koje je donijela voda i onda su se  zaplele u raslinje, lako je moguće da je neka boca prošla sve prepreke i odletila  niz Veliki slap. Katastrofa...! Možda mnogi neće povjerovati u ovo što pišem, no dovoljno je doći na Plitvice i uvjeriti se.

"Zajedno za bolja Plitvička jezera" piše na plakatima na Plitvicama  vezano za prijevremene izbore u Lici. Samo kad bi mi znali što oni misle pod "bolja Plitvička jezera" vjerojatno više apartmana. 

Neke su kuće pred dovršetkom 

Za neke se vrše iskopi

Neke su se gradile tijekom ove zime 

Nova gradnja uz potok Plitvicu 

 

Još jedan iskop

Stevo prodaje kuću, pravo prvokupa ima NP Plitvička jezera, no oni nisu zainteresirani pa će ovo kupiti neki tajkun koji će ovdje sagraditi vilu 

I ovo je potencijalno gradilište - Selo Plitvica   

Plastična vrećica zapletena u grmlje na potoku Plitvica samo 50 m od Velikog slapa, a malo dalje plutaju dvije plastične boce... Bit će toga sve više!

Dok sam slikao ovaj kadar ispred drvenog mostića staje terenac, a u njemu dvojica policajaca (kobre) jedan otvara vrata i pita me jesam li vidio migrante...? Nisam odgovaram, a oni odoše dalje prema Selu. O Bože zar još i to pored svega ovoga...!

Slapovi na potoku Plitvica  

Potok Plitvica neposredno prije Velikog slapa 

Pogled niz Veliki slap 

 

Još jedno potencijalno gradilište

Od tolike devastacije jedva se cvijeće primjeti 

Izad kanjona Korane vije se plastična vreća

Blizanci

Bez komentara

You have no rights to post comments