Svih pomalo, iz svih župa naše biskupije, malo gorskih malo morskih, predvođeni svojim župnicima i s oba biskupa, ostvarili zajednički susret na Krbavskom polju odakle je počeo Križni put kojeg je predvodio biskup u miru Mile Bogović.

Prije mise upriličena je ispovijed za one koji žele, na kraju je ispalo da se velika većina nazočnih vjernika odlučila za ispovijed baš ovdje i baš sada, te je oko 25 svećenika imalo "pune ruke" posla. Nastavak zajedništva u punini bio je u svetoj misi koju je predvodio biskup ordinarij, Zdenko Križić.

Moj osobni doživljaj današnjeg susreta nazvao bih "prva Crkva" videći kako svi zdušno mole, pozorno slušaju biskupa, nasljednika apostola, te sudjeluju čista i iskrena srca u euharistiji, baš kako piše u Djelima apostolskim: "Bijahu postojani u nauku apostolskom, u zajedništvu, lomljenju kruha i molitvama." (Dj 2,42)

Danas na hodačašću 17 župljana župe Plaški i 14 iz župe Saborsko, zajedno sa župnikom  fra Draženkom Tomićem 32. Lijep i sunčan dan, a tako je bilo i u našim srcima. Sve zajedno, jako lijepo i ugodno vjerničko iskustvo. Tekst i foto: Josip Anušić

 

   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hodočasnice iz Saborskog 

Hodočasnici iz Plaškog i Josipdola 

Više fotografija OVDJE

You have no rights to post comments