Hrvatska zastupnica u Europskom parlamentu Marijana Petir na predstojeće izbore za Europski parlament koji će se održati u nedjelju, 26. svibnja izlazi sa svojom nezavisnom listom za koju je u dva dana, uz podršku građana, prikupila 11.361 potpis.

 
Na listi se nalaze:
 
1. MARIJANA PETIR
Diplomirana biologinja i teologinja, obnašala je dužnost zastupnice u Hrvatskom saboru  u dva saziva, a na izborima za Europski parlament 2014. godine 42.683 građana Republike Hrvatske izabralo ju je preferencijalnim glasom za svoju zastupnicu u Europskom parlamentu. Članica je parlamentarnog Odbora za poljoprivredu i ruralni razvoj, Odbora za prava žena i ravnopravnost spolova te zamjenska članica Obora za okoliš, javno zdravlje i sigurnost hrane. Članica je i delegacija za Makedoniju, Izrael i Mediteran. Osim za razvoj poljoprivrede i hrvatskog sela, zalaže se za održivi razvoj i zaštitu okoliša, kao i za očuvanje općeljudskih vrijednosti. Dobitnica je EU Oskara za poljoprivredu, ruralni razvoj i ribarstvo.  
 
2. DOMAGOJ STJEPAN KRNJAK
Profesor biologije, radio je kao konzultant u zaštiti okoliša, tajnik saborskog Odbora za zaštitu okoliša, te načelnik Sektora za procjenu utjecaja na okoliš i industrijsko onečišćenje u Ministarstvu zaštite okoliša i prirode.  Od 2014. godine radi kao akreditirani asistent u Uredu zastupnice Marijane Petir u Europskom parlamentu kao savjetnik za poljoprivrednu politiku i politiku zaštite okoliša. Oženjen je i otac jednog djeteta.
 
3. MATO BRLOŠIĆ
Zamjenik predsjednika Hrvatske poljoprivredne komore i predsjednik ceha za poljoprivredu pri Hrvatskoj obrtničkoj komori, već 25 godina aktivno zastupa interese poljoprivrednika na lokalnoj, regionalnoj, državnoj i europskoj razini. Šest godina je vodio Hrvatsku poljoprivrednu komoru, i sam je poljoprivrednik koji je gospodarstvo naslijedio od oca, a cijela obitelj se bavi poljoprivrednom proizvodnjom.
 
4. KLEMENTINA KARANOVIĆ
Mag. inženjerka agronomije, nezavisna načelnica Općine Majur u 2. mandatu i predsjednica Lokalne akcijske grupe Una. Svoje znanje u izradi i provedbi EU projekata kroz mjere ruralnog razvoja i Europski socijalni fond primjenjuje za razvoj i poboljšanje života stanovnika u ruralnom prostoru. U slobodno vrijeme bavi se ekološkom poljoprivredom, a posebna ljubav joj je nogomet koji je nekada igrala i trenirala djecu.
 
5. NEDA ABERLE
Redovita profesorica u trajnom zvanju, specijalistica pedijatrije i subspecijalistica alergologije i kliničke imunologije. Autorica je brojnih stručnih i znanstvenih radova, a za svoj rad primila je najviše nagrade i priznanja Hrvatskog liječničkog zbora. Glavna je urednica i voditeljica emisije „Život i zdravlje“ na Laudato TV. Živi u Slavonskom Brodu.
 
6. ZVONIMIR KALIĆ
Najbolji hrvatski mladi poljoprivrednik za 2018. godinu, nositelj OPG-a koji se bavi ekološkom proizvodnjom i preradom proizvoda od industrijske konoplje u Vrpolju. Po zanimanju je magistar međunarodnih odnosa i diplomacije, a u slobodno vrijeme bavi se glazbom.
 
7. MELITA VRBANEK
Najuzornija hrvatska seoska žena za 2018. godinu dolazi iz Zorkovca Vivodinskog koji se nalazi u Ozlju, u  Parku prirode Žumberak – Samoborsko gorje. Nositeljica je OPG-a koji se bavi vinogradarstvom i vinarstvom kao osnovnom djelatnošću te u ekološkom uzgoju ovčarstvom i  uzgojem žitarica i krušarica. Udana je i majka troje djece.
 
8. TVRTKO KRPINA
Magistrirao je na Agronomskom fakultetu u Zagrebu, godinu dana radio na Sveučilištu u Zadru, a nakon toga pokrenuo svoj OPG na benkovačkom području na kojem proizvodi maslinovo ulje i razvija agroturizam. Aktivan u civilnom društvu, koordinator je za Zadarsku županiju u Građanskoj inicijativi Narod odlučuje. Oženjen, dijete na putu.
 
9. ANA VOLARIĆ-MRŠIĆ
Diplomirana ekonomistica i teologinja te doktorica bioetike. Uže područje zanimanja su joj bioetika i masovni mediji što predaje kao izborni kolegij na Hrvatskim studijima Sveučilišta u Zagrebu. Osnivačica je Međunarodnog društva za kliničku bioetiku, članica Hrvatskog društva katoličkih novinara,  te voditeljica je emisije „Kultura života“ na Radio Mariji. Bilježnica i arhivistica postupaka za proglašenje blaženima s. Marije Krucifikse Kozulić i s. Žarke Ivasić. Rođena Lošinjanka, danas živi u Zagrebu, supruga je i majka dvoje djece.
 
 10. ANKA MUSA
Predsjednica udruge Lijepa Naša za Dubrovačko-neretvansku županiju rođena je u Vukovaru gdje je završila osnovnu i srednju školu. Nakon studija ekonomije preselila je u Grad Ploče gdje je zasnovala obitelj a i danas živi. Tamo je obnašala dužnost neovisne vijećnice, kao i u Skupštini Dubrovačko-neretvanske županije a bila je i predsjednica Građanske inicijative „Pravo na zdrav život“ koja je obranila Neretvu od gradnje termoelektrane na ugljen. U civilnom društvu aktivna je protekle 22 godine.
 
11. ANA LAŽETA
Diplomirana ekonomistica, trenutno na poslijediplomskom specijalističkom studiju Kontrolinga na Ekonomskom fakultetu u Rijeci. Zaposlena u zagrebačkom Gradskom kazalištu Trešnja na mjestu voditeljice financija i računovodstva. Završila je tečaj za uzgajivačicu i prerađivačicu ljekovitog bilja u POU Samobor, ima svoj mali vrt, te je aktivna i u humanitarnom djelovanju. Živi u Zagrebu, udana je i majka troje djece.
 
12. PETAR JURČEVIĆ
Fotograf, snimatelj te redatelj više dokumentarnih filmova rođen je u Vinici (BiH), a živi i radi u Splitu. Apsolvirao je na Višoj pomorskoj školi, a kroz život se bavi medijskom djelatnošću. Obišao je mnoga svetišta u Europi i svijetu te snimio niz putopisa vjerske tematike. Autor je ciklusa filmova „Vina Dalmacije“ kojega je realizirao u suradnji sa Zadružnim savezom Dalmacije i koji je financiran iz EU fondova. Dragovoljac je Domovinskog rata.
 

You have no rights to post comments