Karlovački župan na zajednički kolegij s načelnikom Saborskog došao je s “čekom” od dva milijuna kuna, koliko je Županija poklonila ovoj Općini kako bi se izvukla iz dugova.
 
-Obzirom da je Karlovačka županija Općini Saborsko donirala dva milijuna kuna, kako bi se zatvorio dug prema tvrtki “Olid”, Općina će od sada biti u mogućnosti prijavljivati se na razne natječaje Europskih fondova, što do sada, zbog duga, nije mogla. Centar za mlade Saborsko, samo je jedan od projekata na kojima se u radi, kao i dom kulture i vatrogastva te nabava komunalnog vozila (malčer ralice). Općini je također u cilju sanirati vodoopskrbni sustav, što je ujedno i jedan od važnijih projekata, a načelnik je naglasio kako je voda ispravna te se konstantno tretira i kontrolira, priopćile su županijske stručne službe naglašavajući županove riječi kako je vidljiv znatan trud koji je Općina uložila kako bi se polako, ali sigurno krenulo prema razvoju ovog kraja.
 
No, ni jednom riječju nije spomenuto kako je nastao dug. Napravio ga je bivši načelnik Saborskog Luka Hodak. U javnosti je poznat kao šaman, međutim, u ključno je vrijeme bio HDZ-ovac. “Olid” – lim, izolacije, dimnjačarstvo je obrt iz Krapinskih Toplica od kojega je Hodak naručio radove na izgradnji vodovoda za sela Kuselj i Biljevinu, a dio je odrađen i u Saborskom. Isplaćem im je samo dio ugovorene cijene, a ostatak je završio na sudu, koji je na kraju dobio izvođač radova. Cijenu su, eto, platili svi građani Karlovačke županije.

You have no rights to post comments