Kad je kod nas počelo cjepljenje Ministarstvo zdravstva i Zavod za javno zdravstvo su počeli provoditi akciju pod sloganom MISLI NA DRUGE, CJEPI SE!, s ciljem motiviranja što većeg broja stanovništva da se cjepe i na taj način doprinesu suzbiju širenje epidemije COVID 19.

Nije to u početku išlo baš najbolje, pa su se mnoge javne osobe (političari, glumci, pjevači i drugi) cjepili javno pred kamerama kako bi dokazali da cjepljenje nije nikakav bauk i onda je nekako krenulo, ali ne po planu Vlade jer je bilo puno skeptika i antivaksera. Danas smo po procjepljenosti pri dnu europske ljestvice.

Bilo je u Hrvatskoj mjesta gdje je procjepljenost stanovništva na nivou lokalne uprave (Općina i gradova) bila znatno veća od hrvatskog prosjeka, čak preko 70%, a tu je i Saborsko (bile su dvije TV reportaže o tome) stoga je Vlada na svojoj zadnjoj sjednici uz mjere smanjenje PDV-a na životno važne proizvode kako i neke higijenske potrepštine za žene kako bi ublažila rast cijena, donijela i jednu poticajnu mjeru u svrhu većeg interesa za cjepljenje kod građana Hrvatske. Vlada je za sada odlučila novčano nagraditi cjepljene u općinama Sali i Saborsko.

Sada slogan možemo malo izmjeniti MISLI NA DRUGE, ISPLATI SE! Naime nagrada za one koji su primili dvije doze cjepiva iznosi 400 kn, a za one koji su primili i treću dozu 600 kn (rezervoar benzina).

Sve informacije možete dobiti u Općini gdje trebate predočiti potvrde o cjepljenju i OIB, a Općina će to proslijediti prema Ministarstvu. Ako ste COVID potvrde izgubili ili ih niste do sada niti podigli to možete učiniti putem aplikacije  e-Građani ili u najbližoj ljekarni.

 (Obrazac za novčanu naknadu možete preuzeti  OVDJE)

 

You have no rights to post comments