Evo ga! Vrijedilo je ukazati na problem nepostojanja prometnog znaka "suženje kolnika" na mjestu gdje prestaje bijela crta i "normalni" profil ceste, a nastaje suženi kolnik. U listopadu sam ovdje napisao članak pod naslovom Može li se ovo zvati "državnom cestom", pišući o tome kako je dionica državne ceste D-42 od Kuselja pa sve do Selišta Drežničkog znatno uža od punog profila, a da na to nigdje ne upozoravaju prometni znakovi, niti u Kuselji, niti u Selištu.

Evo i to je riješeno, sada na Kuselju imamo prometni znak koji upozorava vozače da će se dalje voziti užom cestom, a to onda podrazumijeva da se tom i takvom cestom treba voziti znatno opreznije. Fale još samo dva znaka, oprez padaju stabala i zavoj na zavoju. Nadam se da će i to biti jednog dana.

Novi znak, postavljen ove jeseni po prvi put otkako je ove ceste 

Dalje slijedi uska cesta, ko stvorena za avanturiste, jer nikada ne znaš tko će ti iza zavoja izletjeti i hoće li te zajahati

 

 

 

Na kraju Biljevine je postavljen prometni znak "neutvrđena bankina" 4,5 km što pokriva dionicu do granice županija kod Sartuka (Sertić Poljana), a sada je dodan još jedan takav zajedno s onim znakom za "suženje kolnikana" na Kuselju. Od ovoga ovdje pa do onoga drugog na Kuselju razmak je 1,5 km. No ne smeta "dvaput je dvaput".

Dodaj komentar

Security code
Osvježi