KAportalKAportal prenosi naš članak od neki dan, objavljujemo ga u cijelosti uz napomenu da autor istog na potralu saborsko.net nije novinar  kako tamo navode, nego je prvenstveno zaljubljenik u prirodu i svoj rodni kraj.
Dok se na valu brzorastućeg turističkog segmenta u Hrvatskoj mjesta oko Nacionalnog parka Plitvička jezera također ubrzano razvijaju i grade novi smještajni kapaciteti, mjestu Kuselj u Općini Saborsko koja je i dio Karlovačke županije od toga nema apsolutno ništa.
 
Portal Saborsko.net piše o Kuselju koji se nalazi u severnom djelu Nacionalnog parka, a koje je najviše naselje u Parku jer se nalazi na 750 m nadomorske visine, a po ocjeni novinara portala i “definitivno najljepše”.
– Nevjerojatno je da Kuselj od turističkih sadržaja nema ništa, a nalazi se na rubu NP 12 kilometara udaljen od Velikog slapa, mogli bismo reći na sigurnoj udaljenosti za turističke sadržaje, za razliku od apartmana koji se grade samo 100 metara od slapa, piše Saborsko.net. U Kuselju nema čak niti famoznog kontrolnog ulaza kojeg navodno iz NP-a grade već desetljećima.
U prostornom planu Plitvička jezera na Kuselju niti nije  predviđena nikakva gradnja osim kontrolnog ulaza i obnova postojećih objekata, odnosno privatnih kuća). One se, međutim, niti ne mogu legalizirati radi zaštite UNESCO-a.
– Pravo je čudo da je Kuselj ostao izvan interesa svih mogućih investitora, pitaju se na portalu Saborsko.net.

You have no rights to post comments