Općina Saborsko u iščekivanju je realizacije najvećeg gospodarskog projekta od poslijeratne obnove mjesta, a radi se o gradnji velikog turističkog kompleksa – autokampa, smještajnih kapaciteta u okviru bungalova, restorana, pa čak i bazena i skijališta.
 
Investitor je Ivan Mataković koji je Karlovačku županiju na turističku kartu Europe stavio svojim autokampom Slapić na obali Mrežnice u Brigu, a zemljane radove izvodi građevinsko poduzeće “Venera” iz Karlovca.
 
Mataković za KAportal nije želio otkriti previše detalja ovog, za Saborsko značajnog turističkog projekta, već je samo rekao da to zasad “nije vijest, ali će biti vijest”.
 
– Ovo je dugoročna investicija a izgradnja bi mogla trajati čak i petnaest godina. Napravljeni su zemljani radovi, bageri su poravnali teren, projektna dokumentacija je gotova i dozvole su dobivene, no sad smo ipak koncentrirani na turističku sezonu koja je u tijeku i kamp Slapić, rekao nam je Mataković. Na upit ima li ovo područje turistički potencijal rekao je samo da su ga to pitali i kad je otvarao Slapić. Saborsko se naslanja na Nacionalni park Plitvička jezera pa bi ovom konceptu turistički kompleks mogao postati prava meka za strane goste.
 
U toj, prvoj fazi mogao bi biti otvoren autokamp, a svi ostali sadržaji, a plan je prilično ambiciozan, u nekom budućem razdoblju.
 

Komentari  

#1 Ivan 22-07-2018 06:28
"Ovo je dugoročna investicija a izgradnja bi mogla trajati čak i petnaest godina." Kaže Mataković za KaPortal...!? Do tada tko živ, a tko mrtav u Saborskom. Sad je očito da ovo neće pomoći oživljavanju Saborskog....! Ovo je projekat koji će biti od koristi isključivo njegovim potomcima.
Svi koji kupuju zemljišta i kuće u Saborskom prvenstveno gledaju osobnu korist, ne trebamo gajiti iluzije da će Saborčani od toga profitirati u smislu radnih mjesta i ostanka mladih.
Saborčani će, kako je krenulo, brzo rasprodati svoju djedovinu i izumrijeti, a ovaj predivni kraj će u budućnosti baštiniti neki novi "Saborčani"

You have no rights to post comments