Slikovni rezultat za voda za pićeZAVOD ZA JAVNO ZDRAVSTVO KARLOVAČKE ŽUPANIJE je 6. kolovoza uzeo uzorak, a 8. kolovoza objavio rezultate analize vode u Saborskom. Uzorci za analizu uzeti su u Zgradi općine Saborsko i u Područnoj školi Saborsko. 

U vodi su pronađene bakterije Escherichia coli i fekalne koliformne bakterije.

ZAKLJUČAK: Rezultati za pokazatelje koji su određivani u analiziranom uzorku vode NISU U SKLADU s maksimalno dozvoljenim koncentracijama iz Priloga I Pravilnika o parametrima sukladnosti, metodama analize, monitoringu i planovima sigurnosti vode za ljudsku potrošnju te načinu vođenja registra pravnih osoba koje obavljaju djelatnost javne vodoopskrbe (NN br. 125/2017).
 
Obavijest od 10. kolovoza 2018. na službenim stranicama općine Saborsko do danas u podne pogledalo svega 15 osoba.

 

Komentari  

#1 Matan 2018-08-11 10:11
Ne čudi me ovakav nalaz, kada znamo da Saborčani sadržaje septičkih jama (fekalije) izlijevaju u KAVU (Matićevo brdo) i na Brdinama točno iznad izvora Točak...
I kao rezultat takve neodgovornosti fekalne bakterije u čaši vode koju pijemo!!!
#2 Ivan 2018-08-11 10:56
Naravno, ako fekalije izlijete na 600 ili 650 m nadmorske visine da će se pojaviti u svim izvorima koji su 100 - 150 metara niže.
Ajmo sada po vodu za piće na izvor Kuselj, kojeg se mnogi sjete samo u ovakvim situacijama, a isti nam doslovno propada u zemlju.

You have no rights to post comments