Šumsko područje od 116.300 m2 u Ličkoj Jesenici bit će očišćeno od mina za 25 radnih dana.
 
Novac za razminiranje, nešto više od milijun kuna, osigurali su Hrvatski centar za razminiranje i Karlovačka županija, jedina u Hrvatskoj koja već godinama izdvaja vlastita sredstva za tu namjenu, a nositelj posla je Heksogen, s podizvoditeljem Capsula interna.
 
Realizacija projekta u ovom dijelu Općine Saborsko započela je danas.
 

Komentari  

#11 jure 05-10-2018 06:36
Da,sjećam se svoga tate kako je ujutro odlazija u šumu sa malo slanine u torbici,komadićom kruva...ručna žaga ....i povratka kasno navečer...Zima. Na negovim vunenim čarapam se uhvatio led kao moje šake...kleknem pred njega i trgam taj led ...razmišljam kad orastem kako On više neće morat crnčit da bi nas preživio....pošten moj tata je bio da 1 mareljak sa pilane nije tija uzet...pred rat treba ić u zasluženu penziju...ali vidi vraga....treba dat pršut,prase....direktoru u plaškom,Rade se isto kurči -treba i njemu...Ode moj tata u Rijeku sa dir.....ovaj mu sredi najmanju moguću...jebem te živote....I sad...bojim se da se povijest ne ponavlja-a Saborčani...jadni svoji na svome...I pitate se zašto sam Ja otišao van...pa zato jer sam ovdje HRVAT.
#12 Ivan 05-10-2018 08:22
Jure svi su Saborčani težak život imali kroz cijelu povijest postojanja. Odlazili su širom svijeta, od Amerike, Njemačke, pa do Australije, ovo po Hrvatskoj neću ni spominjati. I danas tko se odluči živjeti u Saborskom pod uvjetom da ima posao mora biti svjestan da će mu život biti teži i skuplji nego onima u gradovima. Pod tim mislim na udaljenost od svega. No s druge strane je neprocjenjivo bogatstvo živjeti u svom rodnom kraju. Sve u svemu život u Saborskom ima svoje mane i prednosti.

You have no rights to post comments