Samo je bilo pitanje dana kada će provale početi i u Saborskom. Ovih dana su provaljene dvije vikendice, sve upućuje na to da su počintelji migranti kojih ima puna šuma u okolici Saborskog i koje mještani viđaju svakodnevno. Ministar Božinović i Premijer Plenković nas lažu kako je granica s Bosnom pod punom kontrolom policije kao da smo maloumni, a svakodnevno svjedočimo prolasku migranata kroz naše krajeve.

Usprkos tvrdnjama Božinovića i Plenkovića migranti su razasuti po šumama od Izačića i Maljevca pa preko Like i Gorskog Kotara sve do Rijeke i Slovenije. Dolaskom hladnijih dana broj provala će se povećati.

Pitanje je što sada činiti, kako se zaštititi od svega ovoga...? 

 

 

 

 

 

U kuću su ušli tako što su razbili staklo na vratima, a potom presjekli željezne rešetke armiračkim škarama koje su našli u vojnom kontejneru koji stoji pored kuće. Provaljeno je i u susjednu vikendicu (slika desno) 

Ušli su unutra i sve razbacali, kao da su nešto tražili ... uzeli su neke odjevne predmete i neko posuđe... na slici mi je za oko zapeo jedan detalj slika Majke Božje i krunica na prozoru - netaknuti...

Otvorena je i žaluzina na potkrovlju 

Provaljena je i šahta za vodu  

Šahta u koju su provalili odvojili su vodomjer i tako je voda tekla nekoliko dana dok mještani nisu primjetili da nešto nije u redu 

Komentari  

#1 Marica Matovina 2018-10-28 13:03
Bojim se da je ovo drugi krug naseg pakla.Kako god smo bili ostavljeni i prepusteni sami sebi 1991 tako ce bit i sad.
#2 toni 2018-10-28 14:05
Ja bih te ljude ispikao nožem bez trunke sažaljenja i emocija. Dom je nešto za što držim najsvetijim uz obitelj, i kad bi mi netko pokušao na bilo koji način otuđiti, oskvrnuti ono najvrijednije što imam, bez imalo ustručavanja branio bih ga po svaku cijenu pa bila ona i ubojstvo ovih bolesnih neciviliziranih "izbjeglica".
#3 Ivan 2018-10-28 14:16
Ja sam se često sažaljevao nad ovim ljudima jer sam ih imao prilike susresti više puta kad bi iz šume izašli mokri i promrzli, znali su tražiti cigarete, davao sam im.
Slušao sam priče na poslu kako provaljuju u vikendice na Tounjskom i Slunjskom području, no drugačije je kada se to dogodi u vašem susjedstvu, onda se čovjek šokira, i odmah otrijezni. Ubuduće moramo biti puno oprezniji. Nije to šala! Što bi bilo da su provalili u kuću u kojoj živi neki starac ili starica...?
#4 ruzica 2018-10-28 14:37
Užassss.... sad me nekako lovi strah, ne samo za imovinu nego i za sigurnost mještana, ovo više nije šala tim više što dolaze hladni dani. Mišljenja sam da bi i lokalna uprava trebala potražiti pomoć od nadležnih struktura pri tom mislim na policijske ophodnje što češće u selu. Ovo nikako nije dobro. L.p.
#5 Ivan 2018-10-28 14:42
Teško to sve može stići sana policija, na granicu treba postaviti vojsku, kako bi se policija mogla baviti s ovima koji su već ušli u Hrvatsku, a kojih nije mali broj, no to naše vlasti ne priznaju već glumataju kako vladaju situacijiom.
#6 toni 2018-10-28 14:49
Ja se i dalje sažalijevam nad izbjeglicama svih nacionalnosti i vjeroispovijesti, ali nažalost ovdje( u mom slučaju) nije u pitanju netrepeljivost i ksenofobija prema strancu zbog njegovog vjerskog opredijeljenja ili nacionalnosti, već jednostavno čisti antagonizam prema određenim kulturološki i civilizacijski nazadnim zajednicama koje se pod krinkom "izbjeglištva" transferira na zapad i nasilno pokušava ugurati u "europski civilizacijski krug" s ciljem destabilizacije istog. Ovakvih barbara na istoku ima i katolika i židova, nema apsolutno nikakve razlike među pripadnicima različitih vjerskih uvjerenja, jednostavno je u pitanju zaostali mentalitet (po našim standardima) i njihovi običaji i tradicije koje se kose sa gotovo svim tradicijama koje imamo mi ovdje na "zapadu". To su ljudi koje ne zanima potraga za pronalaskom posla i ostvarivanje sebe kao osobe te prihvaćanje normativa i pravila koja postoje u zajednicama u koje dolaze, to su "ljudi" koji parazitiraju nauštrb ostatka populacije iskorišavajući svoja prava kao "nacionalna, vjerska" i neznam kakva ostala manjina, pritom agresivno nametajući svoje običaje i zahtjevanje uvažavanja i pokoravanja od strane apsolutne većine domicilnog stanovništva (primjer su geta i slamovi u Švedskoj gdje su čak i policijske stanice premještavane u novo stvorenim naseljima većinski naseljeno sjevernoafričkim-bliskoistočnim barbarima)
#7 ruzica 2018-10-28 14:53
Slažem se da treba vojska na granice, a hoće li mili bog nek zna. Užas
#8 Ivan 2018-10-28 17:09
Toni slažem se s tobom, no što reći o Europi danas, Orban im je stao na kraj, a što misli ostatak Europe, kakvu politiku vodi, jesu li svjesne; Francuska, Njemačka, Švedska i ostali, koji vode glavnu riječ, jesu li svjesni posljedica koje će proizaći iz svega ovoga...?
#9 Velebit 2018-10-28 21:25
Poznato nam je da Hrvatske granice nisu zasticene sada, Nikada nisu bile losije zasticene nego sada , U Hrvatsku ulaze naj veci krvnici iz devedesetih i prave kuce pa nikome nista . a sada i arapi islamisti ulaze kao stoka u stalu, tako bi se nekako reklo Znaci vladari lazu svaki dan a mnogi im jos vjeruju, lako njima oni imaju oko sebe na desetke stitara koji ih vjerno cuvaju a narod tko njega cuva bas nitko, Uzmite zakon u svoje ruke za ote nepozeljene goste, Dali imate barem lovacke puske pa pucajte kad ih vidite,
#10 Ivan 2018-10-29 17:57
Kako doznajem od vlasnika jedne od ove dvije provaljene vikendice, provalnici su mu ipak ukrali neke stvari; nešto posuđa i neke odjevne predmete.

You have no rights to post comments