Prošl je 27 godina, a Saborsko se još nije odužilo svojim herojima. Dok su druga mjesta svoje škole, trgove i ulice nazvali imenima svojih heroja, Saborsko iz nekih neobjašnjivih razloga nije po tom pitanju napravilo ništa. U Saborskom se ništa ne zove imenima njegovih heroja, niti škola, niti ulica. NIŠTA!

Kada se komemorira godišnjica tragedije čitaju se imena poginulih i pobijenih, drže se govori o junačkoj obrani, o velikoj tragediji, o prognaničkoj patnji, održi se sv. misa, i onda svi na domijenak... Ponavljajući isto iz godine u godinu bez konkretnog činjenja sve više blijede sjećanja na naše heroje i na njihovo sebedarje. Nažalost!

I danas su predstavnici Općine i Policije odali počast poginulim braniteljima položivši cvijeće i zapalivši svijeće, načelnik je prigodno prozborio nekoliko riječi, a svećenik izmolio molitvu ... i vidimo se dogodine.

foto: saborsko.hr

Komentari  

#1 Velebit 2018-11-02 21:46
Eto nacelnik prozborija nekoliko rijeci, umjesto da je slozija malo istinski hrabrost otih pokojnika koji su mu svojim zivotima omogucili da slobodno radi sto zeli. Znaci sve to ide pomnalo u zaborav od vladara a nece nikada otici u zaborav od svojih prezivjelih u obitelji barem dok su oni zivi , a I postenih Branitelja kao sto se objavljuje sve negativnosti u tom nasem Saborskom koje je unisteno sa stanovnistvom 90%, To malo sto je ostalo jos pojedini nam drze istinu na portalu koja treba da se vidi sirom svijeta, Bas je sramota da ni jedna ulica ili brdo ne zove po otim nasim mrtvim herojima koji su svojim zivotima zasluzili da u Saborskom imaju oznacena njihova imena.
#2 Ivan 2018-11-03 05:46
"Psi laju, a karavane prolaze" to ti je naša demokracija.
#3 Petar 2018-11-07 23:06
Mišljenja sam da se ne radi o demokraciji već o protokolu,ako možemo stavit točku na dnevni red na općini i prijedlog konkretan to bi išlo..
Pa ko je za a ko protiv..
#4 Matan 2018-11-08 15:50
U pravu si Petre ne radi se o demokraciji nego o jednoumlju! Što se tiče protokola i nekakve točke Dnevnog reda, to je mrtvo slovo na papiru. HDZ-ova je to škola "mogu što hoću"

You have no rights to post comments