Već nekoliko godina traje problem sa zrakom u vodovodnim cijevima u Biljevini koja se napaja vodom iz vodocrpilišta Kuselj. Naime prilikom gradnje vodovoda za Kuselj i Biljevinu predviđeno je, i tako izvedeno da su vodovodne cijevi za Kuselj i Biljevinu odvojene. Zapravo zamišljeno je da to budu dva funkcionalno različita sustava. Kuselj se napaja preko hidrofora pod tlakom od 5-6 bari kojeg puni potopna pumpa spuštena u bušotinu na dubinu od 15 m. Na istu dubinu je spuštena cijev za Biljevinu koja na svom završetku ima nepovratni ventil. Sustav za napajanje Biljevine trebao bi funkcionirati na principu podtlaka, tako da, kad se cijev za Biljevinu napuni vodom preko hidrofora zatvori ventil na cijevi za punjenje i sustav dalje funkcionira na principu podtlaka, neovisno o pumpi, što znači i uštedu struje. Tako je to išlo sve dok Komunalno poduzeće općine Saborsko na taj sustav nije priključilo pilanu na cijev koja napaja Biljevinu.

Pilana na Kuselju je trebala biti priključena na cijev koja je pod tlakom, a koja ide  iz hidrofora paralelno uz cijev za Biljevinu i manjeg je promjera, a napaja kuće Kovačića. Posebno je problem kad nestane struje ili se pokvari pumpa, voda koja je u cijevima prirodnim padom i dalje teče prema Biljevini, a istovremneo za sobom vuče zrak kroz "sve" slavine na Kuselju, jer su unazad godinu dana sustavi Kuselj i Biljevina opet povezani preko cijevi za punjenje sustava Biljevina. Tada je potrebno čak i do dva tjedna, zavisno koliko dugo nije bilo struje ili koliko je bilo potrebno da se nabavi i montira nova pumpa, da sav zrak iz sustava Biljevina iziđe kroz slavine potrošača.

Unatoč molbama prema Općini problem se i dalje ignorira i niječe, a na aparatima kao što su; bojleri, vodokotlići, perilice rublja i suđa, nastaju oštećenja, oštećenja nastaju također i na regulatorima pritiska u šahtama, a posebno je problem prilikom tuširanja kad vam kroz tuš naizmjeničo dolazi zrak i voda.

A tako je jednostavno riješiti ovaj problem, no kome se više požaliti...??? Ništa ne tražim osim da imamo kvalitetnu ospskrbu vodom, jer uredno plaćamo potrošeno, a neuredno nam se isporučuje!

Da sve ovo nije izmišljotina možete pogledati na videu ispod.

 

Komentari   

#11 Tomo 30-01-2017 22:17
Taj Vodovod je pravija onaj nacelnik sto je osiromasija Opcinu Saborsko , Uzima je novac od drzave za izgradnju a polovicu mozda i vise za sebe za svoju sektu , barem koliko ja znam, Zato je i tako dobar taj vodovod za vas koji se sluzite sa otim vodovodom. Ako nisam u pravu neka mi netko dokaze suprotno.Gledam ove DVD pa se smijem sam sebi Pa to nema pritisak dotoka vode ili cak da negdje usisava zrak pa zato tako i prekida kad se toci voda , Ipak bolje nesto ,nego nista, haa,Jadni moji Biljevcani i kuseljcani, sto su docekali.
#12 Ivan 31-01-2017 04:17
Ovo sam snimija u kupaonici, i to se lipo vidi da nevalja, a tek da čuješ zvukove u boljleru i vodokotliću mislija bi da je neka životinja u kupaoni...
#13 Tomo 31-01-2017 05:11
Ive ,,, Takav vodovod nema ni u afriki Zambiji di su na kraju siromastva a kad im se nesto napravi od svijetskih pomagaca onda se napravi da valja , a ne tako kao da ste u kamenom dobu pa stavljali drvene cijevi i samo da pomalo curi ta prljava vodica , ,Bilo je cisce kad smo isli sa bacvam kako smo kazali Lajtom i sami nasipali cistu vodu nego taj otrov, koji se mjesa sa zrakom dok crpka izvlaci vodu i salje u te cjevi, Saman je sve to dobro uradija sa malo novca,a imao je u izobilju da napravi kako treba.a sada vladari u Opcini kazu Brigo moja prejdi na drugoga.
#14 Ivan 31-01-2017 17:58
Tomo sve se to da lipo sredit samo kad bi bilo volje, to je jedno vrijeme radilo ko švicarska ura...
#15 Tomo 31-01-2017 21:34
Ive..... Ponovit cu, Tko vodi Opcinu Saborsko onda nije ni cudo sto se nema volje , Kad tudjinci uzimaju placu mjesecima a ne dolaze na posal Znaci takav je zakon u Opcini Saborskog ,da se ne radi a placa ide, A taj zakon nije u Hrvatskoj nego Opcine kroje same zakon kako kome odgovara, Ponovo sluge tudjinaca i igra se zikino kolo kako oni sviraju , Poznato mi je iz osobnog izkustva iz proslosti,a mislim da je danas jos gore da je sve vise Saborcana sluga pojedinim tudjincima kako se oni zovu ,

Dodaj komentar


Security code
Osvježi