"Svi smo jednaki" odavno je već otrcana ta fraza, no u našem društvu postoje i JEDNAKIJI.

Npr. kad god padne snijeg zimska služba, u ovom slučaju Komunalno poduzeće općine Saborsko Sabkom, nekima čisti čak i ulaze i dvorišta, tako na ovoj fotografiji možemo vidjeti kako se takva usluga redovito pruža bivšem načelniku Općine Saborsko i još nekima "viđenijima" glavama u Saborskom.

Dok mi ostali lopatamo drugima to napravi Općina na teret svih nas koji plaćamo Komunalnu naknadu. Općina je postala privatna prćija pojedinaca.

JADNO I ŽALOSNO!

 

Komentari  

#1 Ivan 2019-02-12 13:54
Preslika Orwellove farme...

"Svi su jednaki, ali neki su jednakiji od drugih."

Na jednoj Vlastelinsoj farmi, u Engleskoj, živjeli su gospodin i gospođa Jones. Farma je bila poprilično velika, te je na njoj bilo i dosta životinja. Bilo je to najvise svinja, zatim kokoši, pasa, golubova, ovaca, krava, koza, pačića, konja, mačka, jedan magarac, te jedan pripitomljeni gavran.

No, kako je gospodin Jones bio pijanica, vrlo slabo je hranio životinje, te se je jako slabo brinuo o njima. I tako su životinje, ljute zbog nemara gospodina Jonesa, odlučile se otjerati ga sa farme, te same upravljati njome. Ustanak životinja protiv gospodina Jonesa je uspio, a životinje su od tada sve poslove na farmi same obavljale. Kosile su travu, sušile sijeno, sadile kukuruz, pšenicu itd. Između ostaloga same su i donijele odluku o sedam zapovijedi kojih se trebaju pridržavati. Zapovijedi su bile vezane uz stvari koje životinje ne smiju raditi, čega se moraju pridržavati, po čemu bi se trebale razlikovati od čovjeka.

To je sve bilo u redu dok se svinje nisu uzdigle iznad drugih životinja, jer su tvrdile da su one najinteligentnije od svih životinja na farmi, te da one ne trebaju ništa raditi, nego samo odlučivati što će drugi na farmi raditi. No s vremenom svinje su se sve više izdigle iznad ostalih životinja te preoblikovale onih sedam zapovijedi u njihovu korist. Tako je sve to išlo dok god se svinje napokon nisu sprijateljile sa vlasnicima, ljudima, drugih farmi u okolici, te se na kraju nije znalo tko je čovjek a tko svinja.

Životinjska farma - Orwell:
#2 Danijela Brekalo 2019-02-12 21:53
Netko je rekao da je najveca osveta komunizma u svijesti koju ostavlja u ljudima i nakon sto kao sustav propadne i nestane. Ocigledno, na zalost, da je to i danas slucaj u Hrvatskoj. Komunizam kao sustav vlasti je propao i nestao, ali je u glavama mnogih na polozajima, pa i najnizim, ostao kao nacin gledanja na zivot i na njihov polozaj u drustvu.
Briljantno opisano u Orwellowoj Zivotinjskoj Farmi.
#3 Ivan 2019-02-13 14:04
Da gospođo Danijela to je najveće prokletstvo današnje Hrvatske! U mnogim glavama je još uvijek komunistički mentalni sklop. Nadam se da će se mlade generacije uspjeti izvući iz ove kaljuže, ako ne onda smo propali!!!

You have no rights to post comments