Saborsko se definitivno nalazi na jednoj od važnijih migrantskih ruta, ne samo ruta, nego je očito i jedno od pogodnijih mjesta gdje ih šverceri preuzimaju i voze dalje. Sve se to odvija pod okriljem noći. Mještani sasvim slučajno naiđu na ovakva mjesta srećom kada su već napuštena. Većina ovih aktivnosti se odvija noću, jer nas često probudi lavež pasa u gluho doba noći, a ljudi misle da je medo.

 

U neposrednoj blizini Biljevine samo nekoliko stotina metara iza kuća, logorovali su migranti. Oni koji znaju, mjesto koje vidimo na slici nalazi se na vrh Tomićeve strane ili na kraju Jovina tavana, zavisi kako se gleda. Iz perspektive migranata to je na vrh Tomićeve strane jer su vjerojatno došli iz pravca Rakovice šumskom cestom i ovdje se sklonili. Zanimljiva je činjenica da na svim sličnim mjestima koje smo do sada našli, ostavljaju osobne stvari, čak i dokumente, što navodi na zaključak da daljnje putovanje nastavljaju unaprijed dogovorenim prijevozom.

Tomićeva strana

Potrgani listovi putovnice

 

 

 

Jovin tavan

Muhamed pakistanac  star 22 godine s ukrajinskom putovnicom došao do ovoga mjesta i onda ju poderao i dalje nastavio bez dokumenata...?

You have no rights to post comments