“… nisam mogao da čekam dve decenije da vidim, hoće li neko u Hrvatskoj da me ubije. Nisam imao mogućnosti ni da biram, imao sam samo ovaj put i nijedan više. Ni ja ni bilo ko moj nije ubio nijednog hrvata, a oni meni jesu…  izabrao sam ovaj put i na njega sam do Boga ponosan”
 
“Naš narod je iseljen, raseljen , opljačkan materijalno i duhovno, nikada više neće naseljavati te prostore, to je činjenica, nema nas više tamo. Nije nam svejedno i nikada neće biti i ove besjede su samo izraz neizmjerne tuge za narodom i zavičajom.”
Nestor
 
http://www.krajinaforce.com/dokumenti/rat_u_hrvatskoj_iz_pera_obavjestajca.pdf
 
Objavljeno 2009 na krajiski‐patrioti.com i krajinaforce.com
 

Komentari  

#1 Ivan 2019-02-23 17:51
Zanimljiva knjiga...
#2 RUZICA 2019-02-23 19:56
Samo neka plaču- l.p.
#3 stjepan 2019-02-24 11:07
Obišao sam nakon nekoliko godina mjesta koja se opisuju u ovoj knjizi. Srb, Donji Lapac izvor Une da ne nabrajam mjesta. Poznata srbska laž, što više laži , laži dok i sam ne povjeruješ u tu laž da je istina. Kuče nisu obnavljane jer nisu srušene niti dirnute na starim fasadama poneki metak.
Razlog moga obilaska je bio upravo zajedno sa kolegom braniteljem da dokumentiramo fotografijom ove laži.
Sela u kojima su živjeli Hrvati a pod okupacijom srbočetnika sva su bila spaljena i porušena. Veliko pitanje za državne organe zašto se skriva i danas dozvoli srpskim huškačima koji vrlo rado uzimaju "Ustaške kune " i njima financiraju ovakve lažne priće. Popis stanovništva prije drugog svjetskog rata 1936 god. i poslije rata 1948g govori nad kojim je narodom izvršen genocid. To su podaci koji se mogu naći u državnom arhivu. Samo istina i prava istina a ona će izači na svijetlo dana kad tad skinut će ljagu sa Hrvatskog naroda.
#4 Ivan 2019-02-24 16:43
Da je riječ o mržnji i lažima nema dileme što je vidljivo odmah na početku na naslovnici knjige je riječ Hrvat ("Ni ja ni bilo ko moj nije ubio nijednog hrvata,...") namjerno napisana malim slovom, a pljačku neću ni komentirati jer se najprije dogodila 1991., a potom 1995.
#5 Ivan 2019-02-25 13:59
Stjepane ovo sam objavio, između ostaloga i radi toga da narod vidi razliku između, s jedne strane svih onih koji su lojalani Hrvatskoj i s druge strane njih velikosrba, koji se s neovisnom Hrvatskom nikada neće pomiriti. Ovo posebno naglašavam!!!

Ne trebam ić daleko da vidim razliku između našeg sela 1991. i Jesenice 1995. Naša crkva je sravnjena sa zemljom (velikosrpska agresija), a njihova je ostala cijela prilikom oslobađanja okupiranih područja Republike Hrvatske).
Inače autor ove knjige je rođen u Ličkoj Jesenici, školovao se u JNA i službovao u Zgrebu sve do povlačenja JNA iz Zagreba. Radio je za KOS.

You have no rights to post comments