Jeli red ostaviti ovakav nered za sobom? Sječa i izvlačenje šume obavljena je u rujnu 2018., ono što je valjalo otpeljano je, a ostao je otpad. Ne zanima mene tko je i što je onaj tko je ovo ostavio, mene kao mještanina zanima red. Ima ovakvih mjesta još, počevši od početka pa do kraja Saborskog. Veliki dio odgovornosti je, osim na onima koji za sobom ostavljaju nered, i na Općini i u konačnici na svima nama. 

 

 

 

 

Komentari  

#1 Josip 2019-05-04 11:26
Da, ovo je ruglo jer stoji uz glavnu, državnu cestu. Odgovorni su svi koje si naveo, a mislim da nisi trebao izostaviti Hrvatske šume, oni mnogo toga treba da reguliraju, ali ne koriste to svoje pravu i obavezu. U Gorskom kotaru usred šume sjekači sabiru na male hrpe ogranke i ovakav otpad. Kod nas kada se zađe u šumu, ima da te glava zaboli od nereda. Moj najveći prigovor ide na adresu Elektre, odnosno onih koje su oni angažirali da sjeku ispod vodova. Ta ekipa koje su oni angažirali samo siječe i obara raslinje i ostavlja ga tu na mjestu npr. prema Točka prema Čevrkalu, a još gore je stanje prema Malom vrelu Jesenice gdje su velike jele obarane u potok, pa čak i na onu branu i sve je tako ostavljeno. Totalni krš i nered.
#2 Matan 2019-05-04 12:07
Josipe HŠ su odgovorne jer je šuma njihova, ali mislim da je ovu sječu vršila privatna firma, odnosno Obrt za sječu šume iz Plaškog. Na mjestu je i prigovor na Elektru, odnosno njihove kooperante koji su radili prosjeku. Nedopustivo je rušiti stabla preko rijeka i potoka i tako ih ostaviti. Primjetio sam također da su neki rušili stabla i preko one staze uz rijeku koju ste uređivali. Što reći, nego ovako javno prokomentirati pa čekati da proradi nečija savjest, jer oni koji su plaćeni za to ne rade svoj posao.
Općina ima ovlasti i instrumente da kazni takve počinitelje, no vidimo da ne...???
#3 Josip 2019-05-05 07:12
Staze i put su raščistili, ali trebalo bi i vodotoke.
#4 Matan 2019-05-05 07:52
Neznam kada, u srijedu sam preskakao preko jelovih ovršaka i grana na jednom djelu gdje su vršili sječu

You have no rights to post comments