Ova fotografija je snimljena 1984. prilikom proslave 120 godina od blagoslova nove crkve (foto i inf. Blaženka Krznarić). Kada je stara crkva postala pretijesna Saborčani su odlučili sagraditi novu i veću crkvu bliže glavnoj cesti. Kada je 1864. godine nova crkva dovšena blagosloveljena po sv. Ivanu Nepomuku, odnosno na nju je prenesen titular sa stare crkve, današnje kapelice Rođenja BDM, koja je ime sv. Ivana Nepomka nosila od 1735. do izgradnje nove. Svećenik na slici je vlč. Zlatko Sušić ili ...

Nikada prežaljena crkva Sv. Ivana Nepomuka iz 1864. godine. Nemam podatak kada je nastala ova fotografija, pretpostavljam 70-tih.

Na slici u sredini Mata Bićanić - Jakota i desno Nikola Bićanić iz Varoša. Nne znam po imenu tko je čovjek na slici prve s lijeva. iako ga se po izgledu sjećam. Mata Bićanić je napravio nove klupe za crkvu koje se vide u crkvi na gornjoj slici, također je napravio i ulazna vrata i plafon crkve od lamperije. Ova fotografija je snimljena 1984., a za ove dvije gore ne znam, mada mislim da su tu negdje kraj 70-tih, početak 80-tih.

 

Komentari  

#1 ruzica 2019-05-18 20:42
Ive ovaj čovjek sa strane mogao bi biti isto iz Varoša Toma meznar. Fotografija sa okićenom crkvom mogla bi biti snimljena u periodu 1978-1982. l.p.
#2 Šime 2019-05-18 21:19
Čovjek prvi s lijeva je "Martinčić" iz Tuka...
#3 Šime 2019-05-18 21:29
Svećenik je vlč. Stjepan Porkulabić...danas župnik u Skradu
#4 Tomo 2019-05-18 23:12
Urednik ima DVD sto sam mu posla kada je ovo bilo. mislim kad su ovi ljudi snimljeni ,a tada je bija svecenik Zlatko Susic, I ove slike su iz otoga snimka To je bilo osamdesetih proslog stoljeca , DVD je jako dobar i ja ga drzim jos uvjek samo sam ga preradija u djelove, nesto sam prikaza Saborcanima na facebook a mnogi su me trazili u svedskoj I njemackoj da im posaljem sto sam i napravija posla sam im , , Ruzica je u pravu za godine. Hvala
#5 Ivan 2019-05-19 04:21
Mogao bi biti vlč. Stjepan Porkulabić, on je 1988. vjenčao mene i suprugu. Svaka od ove tri fotografije su snimljene u različito vrijeme. Iz videa o kojem govori Tomo je samo ova zadnja slika što je snimljena po lipom.
#6 Tomo 2019-05-19 05:23
Da Ja sam i napisa radi zadnje slike , a ja sam osobno se dopisivao sa svecenikom Susicem posto sam prikuplja novac za poravak Crkve pa smo se dopisivali i sve je uredno poslano i pdobija sam odgovor da sui sva imena procitana na misi , a snimak DVD je napravija Zeljko Malkoc od pokojnog Pere, I Marte , kad je bija tu u posjeti Tada je svecenik Susic izgovorija rijeci koje se ni danas nemogu cuti, one prave domoljubne, iako je bilo malo sakriveno radi sigurnosti Svecenika , Svaka njemu cast kao sveceniku i Hrvatu, za druge dvije slike neznam meni su nepoznate DVD je snimljen osamdesete ,sa svecenikom Zlatkom. Vise puta ga pogledam da vidim osobe i rodbinu koja vise nije na zivotu. Hvala Uredniku,i svima koji otvaraju ovaj portal i prate sto ima novoga u nasem Saborskom..

You have no rights to post comments