Kad se pogledaju jucerasnje izjave patrijarha Irineja o tome da je u Jasenovcu ubijeno milijun ljudi i da su rekorderi u likvidacijama bili katolicki svecenici otvara se niz pitanja. U prvom redu zasto na ove provokacije suti sluzbena hrvatska vlast? Zasto suti Kaptol? Zasto sute predstavnici Katolicke crkve u BIH? Razumije li papinski nuncij u Hrvatskoj do koje strahotne razine je Papa pogrijesio pozivajuci se neki dan na mudrost “velikog” Irineja koji da ce “ nam pomoci” u ocjeni svetosti Alojzija Stepinca?! Postavlja se pitanje kakva je odgovornost ovdasnjeg papinskog nuncija za informiranje Pape i Vatikana o stvarnom liku i djelu patrijarha Irineja? Razumije li uopce Vatikan nakon ovakve izjave kakvu je nepravdu napravio Katolickoj crkvi u Hrvatskoj i samom Stepincu?
Ima li jednog novinara koji ce zatraziti komentar ove neviđene izjave s jedne strane Nadbiskupa Bozanica a s druge strane celnika Pravoslavne Crkve u Hrvatskoj? Do kada cemo trojeti ovakve lazi i poniženja?
Na kraju krajeva ima li boljeg povoda od ovakvih Irinejevih laži, da hrvatska država organizira međunarodnu akciju istraživanja i utvrđivanja točnog broja žrtava Jasenovca?
Bojim se da danasnja niti civilna niti crkvena vlast nema kadrovskih potencijala za jednu takvu akciju. Niti smjelosti, niti hrabrosti niti odgovornosti. I zato smo danas svjedoci srpskih političkih iživljavanja: Pupovca u Saboru, Irineja u Gradini, a srpskog pravosuđa u suđenju zbog ratnih zločina u Lovasu.

Komentari  

#1 Ivan 2019-06-24 08:52
Rasulo je na svim razinama našega društva!

You have no rights to post comments