2.2. Planirani zahvat
Projektom je predviđena izgradnja kampa s četiri zvjezdice prema Pravilniku o razvrstavanju i kategorizaciji ugostiteljskih objekata iz skupine kampovi (NN 54/16), s 100 kamp jedinica u različitim sadržajima, odnosno predviđen je smještaj 300 gostiju:
- 50 kamp parcela s parkiranjem prosječne površine cca 80 m² (50% kapaciteta), s
priključenjem na električnu energiju, od toga je 20 parcela s vodovodom i odvodnjom, što čini 40% od kamp parcela.
- 20 kamp mjesta.
- 30 glamping kućica s mogućnošću priključenja na struju, vodu i odvodnju.
Ulaz u kamp formira se sa sjeveroistočne strane, sa javne prometne površine D42.
Kamp je podijeljen u četiri cjeline:
A. Ulazni dio kampa s dvosmjernom asfaltiranom prilaznom prometnicom, parkiralištem i recepcijom.
B. Smještajni dio s kružnom makadam jednosmjernom prometnicom i kamp parcelama (središnji dio kampa, ravan teren) i sa sanitarnim čvorom 1 – 50 parcela.
C. Smještajni dio s jednosmjernom makadam prometnicom oko koje se slobodno formiraju kamp mjesta (središnji dio kampa, uspon prema šumovitom dijelu), sa sanitarnim čvorom 2 i sanitarnim čvorom 3, te vanjskim bazenom 6 x 12 m, za goste kampa – 20 kamp mjesta.
D. Smještajni dio s kružnom makadam jednosmjernom prometnicom i prostorom za postav glamping kućica, te centralnom zgradom – 30 mjesta za glamping kućice s mogućnošću priključenja na struju, vodu i odvodnju. U situacijskom nacrtu mogući položaj glamping smještajnih kućica samo je naznačen, no stvarni položaj te pokretne opreme odredit će se na licu mjesta, prilagodbom terenu, postojećem raslinju i mogućnostima pristupa. Cilj je zadržati u ovom dijelu što prirodniji izgled, samo s nužnim intervencijama u prirodni okoliš kojima će se osigurati pristup i evakuacija u slučaju opasnosti.
Kamp će biti ograđen pletenom žičanom ogradom visine do 2 m, a na ulazu (kod recepcije) bit će rampa.
Prije ulaska u sam kamp, sa zapadne strane prilazne ceste, projektirano je 10 parkirnih mjesta (1 je za osobe smanjene pokretljivosti), namijenjeno gostima koji čekaju na ulaz u kamp.
Gosti s vozilima svoje automobile parkiraju na svojim kamp parcelama i mobilne kućice (cjelina B) te u slobodno formiranim kamp mjestima u zoni C.
S obzirom na to da je cjelina D namijenjena prvenstveno uživanju u boravku u neuređenoj prirodi, gosti zone D svoja vozila parkiraju na mjestima predviđenim za smještaj vozila koja će biti u podnožju uspona i uz centralnu zgradu u zoni D.
Cjeline A i B samostalne su uporabne cjeline.
(...)
Izrađivač elaborata:
.
.
Foto: saborsko.net 2018.
Foto: saborsko.net 2019.

Komentari  

#1 Darko 2019-11-26 09:46
Nesto mi se ne slaze sa otpadnim fekalnim vodama.Pise u elaboratu da voda na kraju ide u u upojni bunar sa dodatnim bio filterom i da se tamo zadrzava barem dva sata a kapacitet je 1200 litara.Znaci kroz 24 sata moze proci 14.400 litara.Kaze se da ce dnevni dotok otpadne vode biti 45 kubika odnosno 45.000 litara.Kamo ce sa razlikom.
Drugo:Isti sustav imamo i na brodovima i muku smo mucili sa enzimima koji razgradjuju otpadnu vodu jer se prilikom upotrebe varekine,domestosa i slicnih preparata za odrzavanje cistoce ti isti mikroorganizmi ubijaju i nemaju efekta.Svijest gostiju i djelatnika odnosno vlasnika bi trebala biti jako velika pa da se upotrebljavaju samo ekoloski deterdzenti i sredstva za ciscenje.A to i kosta.
#2 Ivan 2019-11-26 11:35
U studiji piše sve kako bi trebalo biti, a kakva će biti praksa...? Nadajmo se dobra!

You have no rights to post comments