Saborsko - prirodni spektakl na nebu Suze sv. Lovre, ali i spektakl na zemlji tj. na brdu Alanu u organizaciji Turističke zajednice Plitvčke Doline. Organizatora je ugodno iznenadio ovoliki odaziv, već kod crkve se vidjelo da je tu između 150 do 200 osoba (po nekima i oko 300).

Uvodne riječi i pozdravi organizatora, a onda hodnja na brdo, tamo je već čekala postavljena scena za izvođače od nekoliko zapaljenih baklji, užad od svile. Za sjedenje su bile postavljene kockaste bale sijena.

Prije svega, prije nastupa, pristigli posjetitelji s većim brojem djece mogli su se okrijepiti na štandu ŽAS-a - (Ženska akcija Saborsko).

Uslijedio je nastup Traumatic Artsa, djevojki s uzbudljivim akrobatskim točkama - ples s vatrenim kuglama i ples na svilenoj užadi. Svi su bili oduševljeni, a najviše najmlađi.

Po završetku ovoga umjetničkoga programa posjetitelji su upoznati s prirodnim fenomenom koji je ovih dana intenzivan na nebu, iznad naših glava. Suze svetog Lovre ili Perzeidi koji ove noći imaju svoj vrhunac. Nebo je stvarno bilo čarobno, Mliječna staza tako blizu i zorna da bi je čovjek rukama htio dohvatiti. Kako je noć odmicala, a djeca bila pospanija roditelji su ih pomalo vodili kućama, a ovi uporniji su ostali u druženju i promatranju neba sve do 1 sat iza ponoći kada je i njih potjerala hladnoća ličke noći, objavljuje Josip Anušić na svome fb profilu. VIDEO

 

 

 

 

 

 

Komentari  

#1 Ivan 2023-08-13 04:55
Čestitke organizatoru, a posebno Danici Conjar kao djelatniku TZ Plitvičke doline koja je otganizirala i odradila logistiku ovog spektakla.

Veliki broj roditelja s djecom samo je potvrda mojim tvrdnjama kako bi isto veliko zanimanje bilo da se ovdje uredi sanjkalište.
Općina je tobože pokušala pa je navodno puno procjenjeno zemljište koje je u vlasništvu RH. Dobar izgovor zlata vrijedi. Koliko je koštao teren za ovaj spektakl sinoć? Ništa! Tako ništa ne bi koštalo ni za sanjkanje. Jedan prijatelj mi jučer u pripremi ovog događaja reče "nigdje ljepšeg kraja, ni ljenijih ljudi".

Ovo je dokaz da je praktički potreban samo odlučan pojedinac da se nešto pokrene, a kad se pokrene to je već velika stvar, sve je bolje u odnosu na ništa.

Posjetitelja je bilo iz svih okolnih mjesta od Ogulina do Plitvica.
#2 Ivan 2023-08-13 09:48
Svidio mi se jedan komentar na društvenim mrežama; "Konačno nivo koji Saborsko zaslužuje".

You have no rights to post comments