Fotografija Croportal.

Jutros je održana još jedna sjednica povjerenstva za proslavu Dana Grada Slunja. Kulturno-zabavni i športski program oko Dana grada u glavnim crtama je donešen.

 

Mnogo će se toga događati u Slunju i okolici.

Iako je Dan grada Slunja 6. kolovoza, Slunj će 5. kolovoza, na Dan domovinske zahvalnosti i Dana branitelja, biti u centru hrvatske javnosti. Pogodit ćete zašto! Upravo 5. kolovoza u 21 sat na gradskom igralištu u Slunju će koncert održat Marko Perković Thompson. Vlada neviđeno zanimanje za ovaj koncert. U Slunju će se tada naći 10 puta više ljudi nego što Slunj ima stanovnika!

Ovim koncertom u Slunju želi se podsjetiti da su i drugi krajevi i gradovi, ne samo Vukovar i Knin, dali velike žrtve za slobodu. Grad Slunj na čelu s gradonačelnikom Jurom Katićem čeka složen i odgovoran posao. Naravno da svi ne mogu doći vozilom do mjesta koncerta. Parkirališta će biti na prilazu Slunju pa će trebati koji kilometar pješačiti. Nije to ništa jer će mnogi usput vidjeti prirodne ljepote Slunja. Dakako, da će policija regulirati promet državnom cestom D1 koja prolazi kroz centar Slunja.

Turisti i putnici koji toga dana budu prolazili kroz Slunj morat će biti strpljivi. Zastoji se ne mogu izbjeći… Thompsonovu koncertu predhodit će hodnja “Putevima “Oluje”, pješačenje od Kamenice do Slunja. Istovremeno polumaraton u čast Milana Neralića. U 12 sati izložbeni korzo. U 17 sati doček hodočasnika iz Kamenice i polaganje vijenaca pred spomenikom. Od 18 sati kao predigra Thompsonovu koncertu nastupit će KUD-ovi iz Slunja i okolice.

Tekst: http://www.slunj-crkva.hr/

Komentari  

#1 Jure 2017-07-19 14:54
Svaka cast Slunjanima,s pravom nastupa u Slunju!! Imaju sposobnog gradonacelnika,i jos sposobnijeg ministra Medveda. Kad ce u Saborskom svirati Thompson??? Sta veli jedna pjesma :"ni za 100 godina nit za jos zivota dva" Nas nacelnik i njegov "rukovodeci" kadar nisu sposobni ni KUD organizirati za Sv. Ivana( ivanjicu) a kamo li razmisljati o Thompsonovom nastupu,al zato ce kod nas u opcini( Lickoj jesenici) 05.08. Nastupati Baja mali knindza. Toliko o opcini Saborsko!☺
#2 Marica Matovina 2017-07-19 22:13
Prekrasan spomenik.
#3 Ivan 2017-07-20 04:00
Je Marice, malo koje mjesto nema spomenik svojim braniteljima, jedno od njih je Saborsko, nažalost...

You have no rights to post comments