Slikovni rezultat za hepSaborsko će sutra biti bez struje od 9 - 14 sati zbog radova na 10 kV dalekovodu.

U isto vrijeme cijela Općina Saborsko neće imati usluge Hrvatskog telekoma, zato što odašiljači ovoga operatera nemaju agregate, a postojeći istrošeni akumulatori drže svega 15-30 minuta. Kako onda nekoga nazvati u slučaju bilo kakve hitnoće?

I s vodom će biti problema, npr. Kuselj apsolutno neće imati vode u vremenu dok nema struje jer se vodom opskrbljuje  preko hidrofora, nekima je internet sredstvo rada, a da ne spominjem centralna grijanja u staračkim kućanstvima. Oni koji mogu kupuju agregate, a ima i onih koji si to ne mogu priuštiti. Teško je danas živjeti u Saborskom, teže nego prije 5-6 godina. Više je čimbenika ovdje zakazalo, na prvom mjestu je lokalna uprava.

Komentari  

#1 Matan 13-12-2017 14:45
Jučer smo bez struje bili zbog kvara 20 sati, sutra zbog radova od 8 - 14, a prema prognozi, preksutra ćemo, najvjerojatnije opet bez struje biti zbog kvara itd, itd...
Pa tko će izdržati ovu zimu u Saborskom?
#2 Matan 13-12-2017 14:49
Vodi li tko računa, da ovdje imamo dvije pilane, školu, ambulantu, poštu, dva ugostiteljska objekta, trgovinu mješovite robe, općinu, tri vodocrpilišta, centralna grijanja u nekim kućanstvima...
Tko je tako pametan planirao radove u zimu?
#3 Ivan 13-12-2017 16:12
Neznam jeli tko u Općini razmišlja o nabavci agregata za cijelu zgradu koji bi se palio automatski kod nestanka struje, pa bi tako jedan dio ovih problema bio riješen. Cijela zgrada bi imala struju, i pošta, i HT centrala, i odaašiljač, kafić, trgovina, a najposlije i njihove uredske prostorije. I još jedan mali agregat za po terenu, pa tako kad nema struje iskoristiti ga za napajanje vodocrpilišta Kuselj.
Sve skupa bi puno manje koštalo neko popločenje parkirališta, a bilo bi korisnije.
#4 Ivan 13-12-2017 17:43
... ili solarne ploče za proizvodnju el. energije za vlastite potrebe, a višak akumulirati pa koristiti kad nema struje ili prodavati elektrodistributeru po poticajnim cjenama za proizvedeni kw/h.

https://narodne-novine.nn.hr/clanci/sluzbeni/2013_11_133_2888.html
#5 Tomo 14-12-2017 00:59
Neznam dali ste zaboravili onu staru uzrecicu , ako su gospodari nevaljali u kuci, ili gospodar, ta kuca propada svaki dan i na kraju se srusi , pa tako i Opcina Saborsko, Ako su vladari nesposopbni i nemarni onda sav narod u Saborskom ili bolje receno pod opcinom Saborasko trpi i snos poslijedice necije nemarnosti,ili neznanja, Mislim da je to prava istina. Eeeee,,,, sada kome pravo kome krivo, a ta uzrecica je prava i istina.

Dodaj komentar

Security code
Osvježi