Badnji je dan. Sve je u znaku priprema za Božić. Jedni smo od rijetkih u Hrvatskoj (iznad 600 m/nmv) koji imamo privilegiju uživati u ovoj prekrasnoj bjelini upravo dan uoči Božića.

I jutros je na meteo postaji "Biljevina" izmjereno - 6*C, dan je sunčan, a prognostičari nam slijedećem tjednu najavljuju toplije vrijeme i kišu.

Fra Bonaventura Duda: Neki će ovoga Božića moliti molitvu šutnje, gorčine, možda čak i kletve… – budimo im supatnici i suputnici

Ovih se dana molitva sama od sebe izvija iz svakoga srca. Možda se još više, naprosto, ćuti. Molitva za ljude. Za život. Za mir. Za sreću. Osobito voljenih. Djece. Mladih. Ali ne smijemo zaboraviti da ih ima mnogo – i previše – koje je život samljeo i melje.
Oni s gorkoš­ću slušaju naše limunade o Božiću. I za njih je on i Spasitelj i Ozdravitelj i Razveselitelj. Ponajprije tako da im je Supatnik i Suputnik. I njihova molitva šutnje, gorčine – možda čak i kletve – njemu nije tuđa. I oni su njegovi. I za njih ćemo moliti. Ali možda će molitva za njih biti zapravo molitva za nas.
 
Želite li dobro proslaviti Božić? Nađite načina da budete nekome suputnikom i supatnikom i, ako je moguće, razveseliteljem. Možda će to biti baš i bespomoćnom šutnjom. Ali ako mognete, pronađite načina da to bude – a da nikome ne smetate – djelom. Možda je to netko vama najbliži!
 

Okićeni sami od sebe

 

 

 

 

 

 

 

SABORSKO DOČEKUJE BOŽIĆ ZAOGRNUTO U BIJELO

 

 

 

 

Komentari  

#1 ANE 2017-12-24 14:46
KOJA JE OVO LIPOTA!!!!

You have no rights to post comments