U Josipdolu je postavljen spomenik svim poginulim braniteljima. Načelnik i Općinsko vijeće općine Josipdol odlučili su postaviti spomenik bez imena branitelja - "bezimenim" braniteljima. Bilo je i zagovornika spomenika s imenima poginulih branitelja, no prevagnula je bezimena opcija.

 

Spomenik je postavljen kod OŠ Josipdol

 

500 metara dalje u samom cenrtu Josipdola od 1976. godine stoji spomenik s imenima, prezimenima te godinama starosti, napisanim na tri ovakve ploče.

 

 

Komentari  

#1 Velebit 05-11-2018 22:01
Mislim da je to apsurd postavljati spomenik braniteljima bez njihovih imena To bi moglo znaciti da je spomenik i za one iz agresorskih skupina koji su zaglavili. Zalosno je sto se takove odluke donose, Zasto se boje staviti imena Hrvatskih Branitelja sto su polozili svoje zivote za ovakovu Hrvatsku kad im se boje staviti imena Svaki dan sve je gore I donose odluke po mjestima na stetu Branitelja, Da su znali da ce ih se ovako tretirati nikada nebi stali u obranu ovakove Hrvatske, nego bi se ponasali drugacije, Taj spomenik nije vrijedan da se postavlja i da se gleda svaki dan bezimeni spomenik. velika je to sramota , od onih koji su to odlucili nakon toliko godina postaviti bezimeni spomenik .
#2 Japod 06-11-2018 08:14
Sram vas bilo nacelnice. Vas i vijece sastavljeno od takvih Juda! Da nije krvi poginulih Branitelja e neni ni vi sjedili tu gdje jeste. Lopovi. Kradljivci. Raspustenice. Sram vas bilo!
#3 Velebit 06-11-2018 21:53
Eto kako se radi, znaci u ono vrijeme sto su bili isto agresori na mladu drzavu Hrvatsku njima se stavila imena i jos stoje tu, a znamo dobro tko su bili fasisti agresori cetnici i paraziti partizani na slobodnu Hrvatsku Nemoze biti fasist onaj tko brani svoju slobodu , drzavu i samostalnost od tudjinaca osvajaca i njihovih podrepina sluga kao sto su bili paraziti tifuzari takozvani partizani , a dokaz je devedesetih za koga se oti u Hrvatskoj borili i ubijali masovno Hrvatski narod i poslije zavrsetka rata, za veliku srbiju zvana Yu, Hrvatska je ponovo vracena u one zalosne godine 1945, pa eto nam se sve odbilo ponovo od glavu sa otima sto danas vladaju sa otim imenom Hrvatska a drzava da se kaze to nemozemo reci da smo Hrvatska drzava nego samo Ime i iskvareni povjesni Grb kojemu su nabili rogove da nam uniste povjesne simbole sto se ne radi nigdje u svijetu, Sve je to planski smisljeno sa abolicijom agresora cetnika i kvarenjem nase Povjesti,
#4 Petar 07-11-2018 22:49
Josipdol je puno pomogao Saborčanima u Domovinskom ratu,možda ne ko Lipice i Tominčeva Draga,al ja bi pustio ljude nek se sjećaju svojih najmilijih kako hoće.
I drag mi je spomen na sve dečke prije svega poginule a potom i stradale.
Pozdrav mom prijatelju Šklobotu i nadam se viđenju u ponedjeljak..
#5 Petar 07-11-2018 22:52
I zaboravih Emanuela francuza...
Vidimo se u ponedjeljak...
#6 Matan 08-11-2018 15:47
Mislim da u ovom slučaju nije do kraja ispunjena želja ili barem postignut kompromis između onih koji su zagovarali spomenik bez imena i onih koji su bili za to da se na spomenik uklešu imena poginulih branitelja. Dakle Petre u pitanju je jednostranost.
#7 Ivan 08-11-2018 16:28
Bojim se da će, ako ikada bude napravljen spomenik za poginule branitelje Saborskog, biti poput ovog.
#8 Velebit 08-11-2018 20:38
Ivan,,, To se nebi smilo dozvoliti. Svuda u svijetu su spomenici sa imenima stradalnika, a bez imena spomenik je kao za neznane ili nepoznate osove, dakle to neki rade namjerno da se pusti u zaborav one zrtve koji su dali svoje zivote za takovu drzavu di su obezpravljeni i nece im se imena staviti, pa to nije spomenik nego obicna hrpa isklesanog kamena ili bilo cega, Osobno sam zalostan sto se to radi od zrtava koje su pale za ovakovu Hrvatsku di vladaju oni koji nebi ni trebali biti u toj drzavi , koju ne postivaju I nevole, Do naroda je u mjestima di se prave spomenici i narod nebi treba dozvolit da se to cudoviste radi .kad se radi spomenik palim zrtvam terora ili agresije onda se stavljaju imena stradalnika,i nikako drugacije.

You have no rights to post comments