Danas je u Gradskoj vijećnici grada Vodica održano  svečano potpisivanje i uručivanje ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava u okviru „Zaželi“, programa zapošljavanja žena Ministarstva rada i mirovinskog sustava financiranog iz Europskoga socijalnog fonda. Jedan od korisnika kojemu je svečano uručen ugovor je i Općina Plaški, koju su predstavljali načelnik Pero Damjanović i zamjenik Ivan Šego, koji su ujedno i najzaslužniji za ostvarenje ovog projekta.
 
Zaželi – program zapošljavanja žena na području Općine Plaški ima za cilj osnažiti i unaprijediti radni potencijal teže zapošljivih žena i žena s nižom razinom obrazovanja kroz zapošljavanje na području Općine Plaški, a koje će ublažiti posljedice njihove nezaposlenosti i rizika od siromaštva, te ujedno potaknuti socijalnu uključenost i povećati razinu kvalitete života krajnjih korisnika. Ukupna vrijednost projekta iznosi 4,465,716 kn, a intenzitet potpore iznosi 100% prihvatljivih troškova. Partneri Općine Plaški na ovom hvalevrijednom projektu su Hrvatski zavod za zapošljavanje – Područni ured Karlovac, Centar za socijalnu skrb Ogulin, Udruga osoba sa invaliditetom Karlovače županije i Karlovačka županija. Projektne aktivnosti će se bazirati na novom zapošljavanju 25 žena, pripadnica ciljne skupine, na rok od 24 mjeseca, koje će pružati pomoć starijoj populaciji u kućanstvu za 125 krajnjih korisnika.
Ugovore je korisnicima svečano uručio ministar rada i mirovinskog sustava mr. sc. Marko Pavić i ravnatelj Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Ante Lončar.

Komentari  

#1 Jure 06-11-2018 17:01
Velike cestitke nacelniku i njegovom zamjeniku Ivanu,Pero se istinski bori za Plaski i svaka mu cast!! Pero samo naprijed!! Opcina Saborsko nije zaposlila 25 ljudi od 95. I to treba napomenuti!! Nek se ugledaju na rukovodstvo opcine Plaski!!

You have no rights to post comments