Jutros je kroz Biljevinu iz pravca Kuselja prema Saborskom prošla grupa od 20-tak migranata. Kasnije nakon nekoliko sati viđeno je policijsko kombi vozilo (marica) gdje prolazi u pravcu Kuselja, vjerojatno vraćajući iste natrag u Bosnu.

Ovo je treća grupa u zadnja dva tjedna, jedna grupa je banula u lokalnu gostionicu pred fajrunt, tražili su vlasnika da im pozove policiju, koja je došla nakon 2 sata.

Druga grupa je navratila na pilanu u Kuselju u drugoj smjeni, od radnika su tražili da im pozovu policiju, došli su dečki izvršili pretres, potrpali ih u maricu i transportirali nazad za Bosnu.

Vlasti uporno ponavljaju da granicu s Bosnom drže pod punom kontrolom, a stanovnici ovih krajeva svjedoče suprotnom, svjedoče prolasku migranata kroz njihova sela. Osim što migrante viđaju kako prolaze, šumski radnici u šumama nalaze logore gdje su migranti noćivali ili odmarali. Događaju se i provale u stambene objekte. 

 

Mjesto gdje su odmarali ili su čekali prijevoz snimljeno u šumi kod Biljevine samo 100 m od ceste. (slika dolje)

Komentari  

#1 Matan 2018-12-07 13:42
A koliko je tek onih koje nitko ne vidi koji idu šumskim cestama...???
#2 Ivan 2018-12-07 13:44
Noćas je u ovim krajevima najniža temperatura iznosila - 4*C, a oni i dalje idu, samo metar snijega ih može zaustaviti.
#3 Ivan 2018-12-07 13:52
U intervjuu za Forbes prošle godine vicedirektorica Mastercarda Tara Nathan jasno je rekla kako su kartice s novcima distribuirali izbjeglicama u cijeloj Srbiji i Grčkoj, a nova ruta koja sada ide baš od Grčke preko Crne Gore te BiH do Hrvatske jest pomno planirana i financirana pa ovi migranti na našoj granici imaju te iste kartice i nemaju minus na bankomatu… To nisu lažne vijesti, kako pišu naši mediji, to govore Soros i partneri. Sve ima na službenim stranicama institucija i medija.
https://www.forbes.com/sites/toriutley/2017/08/30/how-mastercard-is-bringing-digital-innovation-to-refugees-around-the-globe/#1f7a90563ef7

You have no rights to post comments