Četvrtak 21. veljače, 7:30 je sati, jutro je hladno, nad Saborskim se izdiže lagana izmaglica. Sviće novi dan i u njemu se tromo budi ono malo duša što je ostalo, a koje jedino još "putuju" k onom zadnjem odredištu s izuzetkom ono nešto malo mlađih i mladih.... U ovim ranim jutarnjim satima nemate koga sresti na cesti osim rijetkih pojedinaca, dvoje-troje kroz cijelo selo koji idu u dućan po svježi kruh ili na prvu jutarnju kavu. Selo je pusto - NEMA NAS...!!! Sumorna je slika ovakvog Saborskog, donekle nas veseli ovo lijepo vrijeme koje smo imali ovaj tjedan, a optimizam donekle budi činjenica da idemo prema proljeću, prema novom ciklusu buđenja prirode. 

Jedine novost iz Saborskog su najčešće one; "Kakvo je vrijeme bilo...?". 

DNEVNE TEMPERTURE:

Najniža dnevna temperatura -5.9 °C u 06:30 sati, najviša dnevna iznosila je 12.8 °C u 13:39 sati

Komentari  

#1 Darko 2019-02-22 16:02
Da, tuzna istina.
#2 Ivan 2019-02-23 05:53
Vrijeme čini svoje!
#3 Ivan 2019-02-23 16:58
U Saborskom danas ima manje stanovnika nego kuća. Mi preostali smo u pravom smislu čuvari sela, ali se bojim da ga nećemo sačuvati bez pomoći vas koji ste raspršeni diljem svijeta.
Svi bi se zajedno trebali ozbiljno zamisliti nad sudbinom našeg zavičaja u kojem su stasale generacije i generacije Saborčana. Posjedi se naveliko oglašavaju za prodaju, što bi rekli naši branitelji kroz povijest koji su krv svoju prolijevali za ovo.
Samo je jedno SABORSKO!

You have no rights to post comments