Objavljujemo u cijelosti otvoreno pismo ministru hrvatskih branitelja Tomi Medvedu od Zbora narodne garde Dubrovnik:

Poštovani gospodine ministre Medved,

Neću vas persirati jer persiranje nije stvar kulture nego je stvar dodvoravanja. Dakle ministre Tomo, a i ostali iz Vlade RH., u posljednje vrijeme, a posebito unazad nekoliko dana otvorila su se čini se sva vrata pakla i zla u napadima na hrvatski narod i hrvatskog domoljuba od strane tifusara s Neretve, Kozare, Sutjeske, od strane jugokomunista, udbaša, kos-ovaca, partizanskih zločinaca, njihovih sinova i unuka u čemu najviše prednjače Titovi fašisti (zvani antifašisti). Uništavaju se hrvatske vrijednosti, uništava se Domovinski rat. Smetaju im branitelji, invalidi, heroji iz Domovinskog rata, obitelji poginulih i nestalih itd., a ne smetaju im partizanski zločinci-partizanske mirovine stečene na ubijanju Hrvata, oficiri JA i njihove mirovine, a vodili su zločinačke postrojbe u agresiji na Hrvatsku i mnoge druge grupacije, udruge neprijatelja Hrvatske koji iz državnog proračuna uzimaju novac.

 

U napadima sudjeluju svi neprijatelji hrvatske države, bili oni unutarnji ili vanjski, bili oni izdajnici ili veleizdajnici, koristeći se medijima koji su u većinskom vlasništvu neprijatelja naše Domovine. Smeta im vjera, smetaju im Crkve, smetaju im održavanja i priređivanja sv. Misa. Smeta im spomen i komemoracija komunističkih žrtava Križnog puta. Velika je urota protiv hrvatskog branitelja iz Domovinskog rata što u napadima i optužbama kroz tu populaciju izdajnici i ljubitelji velikosrpske ideologije prikazuju Hrvatsku kao samog svog neprijatelja, a i navodnu opasnost za okruženje, pritom nastavljaju lažirati povijest hrvatskog naroda i lažno ga predstavljaju svijetu. Sve to čine gore navedene grupacije koje se mogu uokviriti u Titove fašiste (zvani antifašisti) na čelu sa zvijezdom petokrakom, koji su 1991. godine izvršili oružanu agresiju na Republiku Hrvatsku, a prije toga su desetljećima ubijali i zatvarali hrvatskog čovjeka. Protiv tog agresora smo se mi branitelji podigli i borili sa oznakama ZNG-e, MUP-a, HV, HOS-a i drugim pod kojim smo izvojevali pobjedu i obranili i stvorili Hrvatsku državu.

Ovi koji danas napadaju na hrvatska obilježja ljubitelji su petokrake pod kojom je opljačkana i spaljena Domovina, a narod poubijan i odveden u zarobljeništvo. Ovi Titovi zločinci danas žele preuzeti Hrvatsku državu kako bi ponovno krojili sudbinu hrvatskom narodu. Osobito se da primijetiti kad god neprijatelj progovori kroz velikosrpski rječnik većina domoljuba se povlači, zašuti i ne komentira takve izjave, a kamo li da se suprostave. Mi branitelji pobijedili smo te Titove zločince u Domovinskom ratu, a vi umjesto da održavate takvo stanje prihvaćate njihove napade, mijenjate suštinu i prilagođavate se objedima i napadima partizanskih zločinaca i njihovim idealima. Međutim, takvo ponašanje i takve izjave su vrlo opasne i vidljivo je da su kroz ovo vrijeme odmaka od Domovinskog rata učinile svoje i skoro vratile tifusarsko-partizanska pravila i mentalitet, a domoljubni braniteljski se pomalo istiskuje iz hrvatskog društva i šalje u ropotarnicu povijesti.

Na svaku tifusarsko-partizansku provokaciju kao što su bile ove zadnje u svezi HOS-ovih oznaka, ili one izjave u kontinuitetu kao što su Hrvatska je ustaška država, povampirene ustaše, zločinačka država Hrvatska i td., vi ne reagirate, dapače još šutite i ostavljate prostora za nove napade pri uništavanju Hrvata i Domovine. Nisu samo Milanovićeve izjave temelj ove zadnje hajke na Hrvatsku i njene branitelje. Iz tjedna u tjedan, iz mjeseca u mjesec, iz godine u godinu srpske “Novosti” unakazuju hrvatsku i njeno društvo. One gaje četništvo koje se u zbilji događa, a nikad nije bilo vaše prosvjedne note. Srpski maloumnici napadaju Hrvatsku na svakom koraku, a vi u Vladi ne reagirate. Tamo negdje kad netko obuče HOS-ovu majicu ili kaže za Dom spremni tad ste brzi u podizanju Prekršajnih prijava. Takve što štete Hrvatskoj i hrvatskom narodu hrani se milijunima iz proračuna i prešućuju se njihove gnusne napise i izjave. Kad god Pupovac napadne Hrvatsku da je ustaška, u Srbiji Vučić to amenuje. Neviđena i ne čuvena su takva ponašanja i ona su za svaku osudu. Ne postoji pomisao, a kamo li da bude stvarnost da se ministar branitelja ograđuje od svoje pobjedničke vojske ili njihovih izjava. To očito postoji samo u Hrvatskoj.

S toga, ne optužujte hrvatske branitelje i ne ograđujte se od njih i njihovih djela jer naša Domovina nije ničija privatna prćija, ona je stvorena na krvi hrvatskog domoljuba i nema nikakve veze, a kamo li dodira s tifusarsko-partizanskim zločincima. S toga, mi branitelji s Juga Hrvatske dajemo svaku potporu hrvatskim domoljubima u nastojanju očuvanja naše Domovine Hrvatske.

Uz poštovanje,


Predsjednik Zbora narodne garde Dubrovnik
pukovnik, Mladen Jurković

Komentari  

#1 Ivan 2020-05-20 17:38
"Kad god Pupovac napadne Hrvatsku da je ustaška, u Srbiji Vučić to amenuje. Neviđena i ne čuvena su takva ponašanja i ona su za svaku osudu". No tome nije tako...!?
I kad dođu izbori (evo upravo su novi pred nama) dijaspora mora izglasati svoja tri zastupnika, a Pupovac tri ima zagarntirana, po Zakonu o nacionalnim manjinama, što nema nigdje u svijetu.
#2 Kapela 2020-05-20 22:23
Vise puta sam to napisa i na portalima kao Jutarnji, Vecenji, Dnevno, 24 Sata ,i ostalim portalima da nigdje u svijetu ne postoje manjine nego drzavljani i to je sve , Nemozes biti manjina i drzavljanin ako si drzavljanin nisi manjina ako zelis biti manjina onda si gost a ne drzavljanin i onda moras se iselit posto nisi drzavljanin, Moras si izabrati jedno, .dakle rodjen si u jednoj drzavi a zoves se manjina to je krivnja samo vladara koji su to proglasili i stavili u zakon,,Di ja zivim ima oko 230 razlicitih naroda sa svih strana svijeta, zivi se u miru i slogi , , ali nema manjine nego uzmes drzavljanstvo i onda si drzavljanin ako neces drzavljanstvo onda se moras iselit u odredjeno vrijeme nema tudjinskih stranaka da zasjedaju i zapovjedaju Sve je to ostavno odma devedesetih sa takovim zakonom koji nam se odbija od glavu sve vrijeme ,, Ima jedna zgoda u zemlji sto je bilo 1932 godine , pa cu jednom prilikom objavit taj slucaj a to sam objavija u vise portala , istinu sto se dogodilo onima koji su dio drzave proglasili stranim imenom bili su povjesani za osam dana a svi njihovi u mjesti sunarodnjaci su morali gledati vjesanje okupatora predvodnika nema se milosti prema okupatorima. ,
#3 Kapela 2020-05-20 22:35
Evo jedan primjer sto sam napomenuja da cu napisati , za uzor drugima koji se uvlace pod rep agresorima vec jedno stoljece, Talijanska zajednica se naselila u jedan gradic u Australiji i za kratko vrijeme su prevladali kao velika vecina doseljenika , Onda su njihovi predvodnici proglasili oto mjesto Iatalija a taj grdic sa Roma, dakle okupacija djela drzave , Odma je vlada izdala naredbu da se pohvataju predvodnici glavni organizatori njih 12, i stave na sud, , za osam dana su bili osudjeni vjesanjem i to odma a svi mjestani tako zvani talijani su morali prisustvovati i gledati vjesanje njihovih predvodnika , Dakle prava osuda i zakon Onda da se ne zaboravi otaj gradic se i danas zove Roma, Pitao sam domorodce kako to da se otaj gradic zove tako Oni su mi odgovorili To je zato da se ne zaboravi sto je bilo osvajacima doseljenicima da drugi nikada nebi probali to napraviti znaju sto ih ceka , Bravo za drzavu i vladare , to je pravi zakon, Ovdje je kako se kaze krilatica, Zaposli narod daj im dosta posla pa ce biti mir i drzava ce biti jaka Ekonomija je ovdje u vrhu svijetske ekonomije . dabome da se radi ali zakonski su svi dobro placeni i na vrijeme nesmi se kasniti sa placom ni jedan dan odma kazna za poduzetike., Kazu ,radnik je zaradija svoju placu i mora je dobiti na vrijeme Kad sam ja uselija 1970 , placa je bila svaki tjedan ja nisam moga vjerovat , ,, Eto malo istine za one sto jos uvjel sjede pod repom stoljetnim okupatorima a bila nam je velika prilika devedesetih da se Hrvatska uredi kao jedinstvena drzava i pravna drzava bez tudjinacas i tudjinskih crkva i tudjinskih agresorskih religija , uz svoje religije sto imamo sto se zovu Hrvatske nisu nam ih ozakonili da se nebi zamjerili prijateljima stoljetnim okupatorima di si 45 godina drugovali i unistavbali Hrvatski narod , eto ponovo nam se koza jezi kad vidimo sto se radi od Branitelja i sto kopilad krvnika laje protiv Hrvatske povjesti., Hvala Uredniku, portala

You have no rights to post comments