Ante Kovač, načelnik općine Plitvička Jezera, rekao je u razgovoru za 24sata kako devastacija Plitvica nije bila slučajna.
- Ličkoj političkoj eliti cilj je 20 godina zadržati status quo. Njihov krajnji cilj i s Plitvicama bila je devastacija pa zatim privatizacija - kaže nam Ante Kovač i nastavlja:
 
- Plitvice su ozbiljno ugrožene. Prosvjed branitelja bio je opravdan. Obično se govori o fekalijama. Moje je mišljenje da je veći problem to što je krajobraz nepovratno narušen. Naša općina bi mogla imati 10.000 stanovnika, a ima 4000 stanovnika. Ima prostora za gradnju, ali je problem što se puno lakše gradi u strogom centru nacionalnog parka nego izvan.
Još je veći problem što infrastruktura ne prati gradnju. Naš glavni projekt je aplikacija na kanalizaciju, kojom bi se riješio veći dio problema. Vodovod nam je treći u državi po gubicima. Plitvice su sinonim za turizam i eure, ali dok god ne riješimo ključne stvari, bit ćemo siromašna i zaostala općina. Moramo se okrenuti budućnosti i početi rješavati problem po problem - kaže nam Kovač. 
 
O najvažnijem ličkom političaru Darku Milinoviću načelnik općine Plitvička Jezera kaže:
 
- Drago mi je da premijer nije popustio. Gospodin Milinović je izgubio mnoge općine i gradove te mu je sad preostao jedino Nacionalni park da nahrani gladna usta svoje mašinerije koja je drmala Likom 20 godina. Mi smo po općinama zatvorili pipe, a njemu i gospodinu Šutiću ne treba dati blizu Nacionalnog parka jer su oni opća opasnost. I pojedinačno, a kamoli u tandemu.
Tekst i foto: 24 sata

Komentari  

#1 Ivan 12-01-2018 19:39
Pogledajte reportažu emisije OTVORENO od 11.01.2018:

https://www.youtube.com/watch?v=lxILv7qsakI

Dodaj komentar

Security code
Osvježi