Pristanište Kozjačka draga, foto: Saborsko.net

Učenici ostali šokirani nakon izleta na Plitvice: ‘Pa mi smo djeca, kako možemo tako plaćati!?‘ Pitam se kakvo je to poslovanje kad maloljetni učenici, čitavi autobusi, ne mogu popiti sok i kupiti grickalice, ogorčen je naš čitatelj.

Ravnatelj parka potvrdio je da je gotovina izbačena u vrijeme pandemije te da se više od gostiju na to žale konobari koji teže dolaze do napojnica
Dva ugostiteljska objekta na Plitvičkim jezerima šokirali su grupu učenika koji su bili u posjeti, naime pojašnjeno im je da ne mogu platiti gotovinom nego isključivo karticama, koje, naravno, nisu imali - jer su djeca, javlja Jutarnji list.


"Radim kao učitelj i ovih sam dana bio u svojstvu nastavničke pratnje s učenicima na Plitvičkim jezerima. U ugostiteljskim objektima Plitvičkih jezera u kojima smo bili može se plaćati samo karticama, a ne gotovim novcem. Rekao sam na blagajni da je službeno sredstvo plaćanja gotov novac, euri, a ne kartice te kako tako nešto nije po zakonu. No zaludu, kavu sam morao platiti karticom.
Pitam se kakvo je to poslovanje kad maloljetni učenici, čitavi autobusi, ne mogu popiti sok i kupiti grickalice jer nemaju kartice. Meni je to izvan svake pameti i ekonomske logike", požalio se jedan od učitelja koji želi ostati anoniman.

Gotovina im je prema navodima bila odbijena u dva objekta - Bistro kupalište Plitvička jezera te Bistro Kozjačka draga Plitvička jezera, a ravnatelj parka Tomislav Kovačević potvrdio je kako tamo doista ne primaju gotovinu, kao ni u Bistrou Labudovac.

"Tamo smo ukinuli gotovinu u vrijeme korone, kad je bila preporuka da se što je moguće više plaća karticama, a tako smo onda ostavili i za kasnije.
Plitvička jezera imaju ukupno 29 šankova i jedino na ta tri nije dozvoljeno plaćanje gotovinom, ponajviše zbog sigurnosnih razloga, jer je riječ o dislociranim objektima, u kojima nam je problem imati puno gotovine u kasi", rekao je Kovačević te dodao kako se zbog toga Upravi parka puno više žale konobari, koji teže dolaze do napojnice, nego gosti.

Dodao je kako su imali nekoliko prigovora i da vjeruje da to može biti nezgodno za učeničke ture, ali naglašava kako je na ulazu u park to jasno dano do znanja te smatraju da zaista ima dovoljno šankova na kojima je moguće platiti i karticom i gotovinom.
Iako su u Hrvatskoj puno češće situacije gdje ugostitelji ne primaju kartice nego obrnuto, HNB se već ranije izjasnio kako propisima nije izrijekom definiran način plaćanja, a Zakon o zaštiti potrošača čak omogućuje ograničenje načina plaćanja, ovisno o posebnim okolnostima slučaja.

You have no rights to post comments