Vrijeme je iznadprosječno toplo, jutros je u 7:00 izmjereno 10°C. Jutros je na šumskoj cesti Saborsko - Rakovica kod Biljevine viđena grupa migranata koja ide prema Saborskom. Primjetivši jednog mještanina koji je bio u šetnji, sklonili se se u gustu crnogoričnu šumu, a potom nastavili dalje. U Saborskom nisu viđeni  što znači da su dalje nastavili šumom oko Saborskog.

Dvije su glavne rute u blizini Saborskog koje koriste migranti, a to je ona od Plitvica preko Čorkove Uvale, Ravnog Luga, Javornika i dalje prema Glibodolu, a druga je od Rakovice kroz šumu prema Saborskom, Ličkoj Jesenici i dalje preko Kapele prema Glibodolu, Jezeranima, Drežnici, Jasenku i dalje prema Gorskom Kotaru ili prema Primorju tj. Novom Vinodolskom.

Prolazeći noću usput provaljuju u prazne kuće, u Čorkovoj Uvali su provalili u kontejner na gradilištu lugarnice, između ostaloga uzeli su armiračke škare. Na Kuselju su provalili u podrum jedne kuće, uzeli su dvije glavice zelja i kekse, a suhu svinjetinu i vino nisu htjeli. Neki su ispekli zanat do te mjere da im ne trebaju ni pajseri niti škare za željezo, cilindre brava otvaraju bez provaljivanja. Ako se već mora dogoditi onda je "bolja" ova druga opcija.

 

Panorama Kuselja 

Let prema jugu

 

 Kuselj

Oštar pas 

Komentari  

#1 Ivan 2018-11-11 16:11
Danas je izmjereno 16.8 °C u 11:50 sati, zaista toplo za ovo doba

You have no rights to post comments