Josip Anušić je rodom iz Banja Luke, vjeroučitelj je po zanimanju, od 1995. živi u Plaškom kao prognani Hrvat iz Bosne. Josip je prvi pokrenuo portal saborsko.net 2008. i  nazvao ga Saborsko "grad na Kapeli" i predao ga na daljnje vođenje Mariu Matovini tada osnovnoškolcu.

Foto i tekst: Josip Anušić

Smatram stranicu informativnom. Po mome osobnom sudu, u našoj okolici ona je na drugom mjestu odmah iza slunj-crkva.hr koja nam je svima uzor. Mislim da stranica mora opstati, nije pitanje treba li?, već mora, a kad mora onda treba naći načina. Također sam mišljenja da bi ovakav profil stranice morao biti financiran javnim novcem, od koga god. I ja znam da u Saborskom živi možda samo jedna desetina svih onih koji ponosno ističu da su Saborčani ili u Ogulinu, ili Zagrebu ili Rijeci ili Australiji ili Americi ili Njemačkoj ili Francuskoj, ... Stekao sam dojam da je takvih oko 2000. Ako tome dodamo i prijatelje Saborskog, razne putnike, turiste, avanturiste, koji su žedni suvislih informacija o mjestima kroz koja prolaze i u koja dolaze, onda je broj potencijalnih posjetitelja ove stranice još veći.

Spomenuo sam nužnost financiranja, ali također i nužnost širenja kruga onih koji će pisati na ovim stranicama, dakle dopisnika. Bilo bi lijepo kada bi češće vidjeli koju sliku i koji tekst iz Australije ili Njemačke, ... s nekog okupljanja povodom rođendana ili čega drugog. To ne može Ive odavde napisati, ali mogu dopisnici uslikati i napisati koju riječ. A onda kada imaš više suradnika, onda se napravi i neko uredničko vijeće koje odlučuje i usmjerava hod stranice. Onda nije za nešto kriv samo Ive, već uredničko vijeće. Svi mi možemo komentirati, i to je vrlo lako, ali onih koji imaju "nešto iza sebe" koji su se sami bavili ovim poslom, oni rijetko komentiraju, jer znaju koji je to posao. Možda bi se dalo još toga komentirati, toga, hvala Bogu, uvijek ima.

Ali jedno je važno: sve se može reći čovjeku kad je čovjek, ali moramo voditi računa o načinu: jel to svadljivo ili je to onako upitno ili prepotentno ili da dođeš do odgovora ili te odgovor uopće ne zanima istina je samo ono što ti kažeš. Ive stranica treba i mora ići dalje, proširi krug suradnika-dopisnika, iscrpit ćeš se.

Pozdrav svim dragim Saborčanima.

Komentari  

#1 Ivan 2021-01-28 10:56
Hvala Josipe!
#2 Đurđica 2021-01-29 10:38
Jako lijepo rečeno od Josipa.Ive imam nešto na umu ako si za suradnju. :-) :-) :roll: :-)
#3 Ivan 2021-01-29 11:27
Đurđice što se tiče tebe, odnosno Vas ja sam ZA, ali s Općinom NE, jer nema tih novaca kojima bi mogli kupiti moju neovisnost. Želim biti glas javnosti i ukazivati na nepravilnosti kao i do sada.

You have no rights to post comments