U srcu zaštićenog područja NP Plitvička jezera, samo 20-tak m od velikog slapa preko dotrajalog mostića na potoku Plitvica, često prelaze teški građevinski strojevi i kamioni puni građevinskog materijala očito za potrebe, tamo nekakve gradnje.

Na mostu je ograničenje tereta 3 tone, što bi značilo da je dopušteno samo za osobne automobile i kombije za dostavu hrane. Neznam koliko su teški ovi kamioni i strojevi ali zasigurno debelo prekoračuju ograničenje ...

Tako mi u Hrvatskoj brinemo o našem, kako ga volimo zvati, biseru prirode ...

Ovdje možete pogledati i  kratki video koji je snimio netko od posjetitelja parka i objavio na youtubu pod naslovom "Plitvička priča"

Komentari


0 #1 PlitvickaPrica 2014-05-23 20:13
Molim da članku dodate i ovaj video snimljen jučer - www.youtube.com/watch?v=6WNy7ILOcF4.Na email uredništva šaljem i dvije dodatne slike snimljene jučer.
0 #2 Ivica 2014-05-23 21:56
Ništa čudno pa to je područje od " posebne državne skrbi" spada u rurarlni razvoj  a svi znamo da danas građevinske dozvole dobijamo za "jedan dan" (ispod stola)  . I vjerovatno je povučeno "malo sredstava iz EU" za što mi obični smrtnici ne možemo ni pomirisati (možemo samo lajati ka pas na puni mjesec) 
Citat | Prijava administratoru
0 #3 Ivan 2014-05-23 21:58
Ne znam tko gradi i na koji način, ovo objavljujem isključivo kao ljubitelj prirode, a posebno ovog našeg u pravom smislu bisera prirode kojeg neki žele pod svaku cijenu i bez obzira na sve iskoristiti samo za svoj osobni profit, pritom ne vodeći računa o njegovom očuvanju i zaštiti.
Citat | Prijava administratoru
0 #4 Ivica 2014-05-23 22:09
Poklon bon za video uradak(večera za dvoje ,može i četvero "sa svjedocima"za video uradak i skazanu hrabrost.Da sam u mogućnosti predložio bi vas kod predsjednika za dobivanje ordena za iskazanu hrabrost.Ali vjerovatno vozač ima dozvolu od konzervatora za prelazak mosta.Ipak ostaje vam samo večera po izboru,a drugi put više sreće ili" molim zabodite glavu u pijesak" 
Citat | Prijava administratoru
0 #5 Ivan 2014-05-23 22:19
Sve je ovo blagoslovio Hrvatski sabor prihvaćajući Prostorni plan NP Plitvička jezera, kao takvog. Protivili su se samo malo Zeleni ... Usput, što je na drugoj strani s Ličkom kućom...? Očito je da će i treća sezona proći bez najatraktivnijeg restorana u parku, odgovor zasigurno zna ministar Zmajlović ili mu šef "Zoki"...!?
Citat | Prijava administratoru
0 #6 PlitvickaPrica 2014-05-23 22:24
Konzervatori izdaju dozvole za prelazak mosta nosivosti 3 tone s kamionom od 10-15 tona? I što se to točno konzervira u Selu Plitvice? Tko je to od naših starih zidao kuće od blok opeke? Što će im bager i kamion pun zemlje ako se radi o restauriranju?Siguran sam da gospoda imaju sve potrebne dozvole za gradnju 500 metara od Velikog slapa. U to ne sumnjam. Siguran sam isto tako da je to žalosno.
Citat | Prijava administratoru
0 #7 Ivica 2014-05-23 22:40
Zanimljiva tema čini mi se,samo treba biti ustrajan i dalje snimati.Teško se može itko oduprijeti foto i video uradcima(osim ako nisu fotomontaža).Bilo bi mi žao da ovaj vrijedan uradak padne u zaborav(a možda je kriva ova moderna navgigacija pa je vozač umjesto na slapove Nijagare zalutao u jedno malo selo od koga su svi digli ruke).Ajmo mi promatrati i snimati. 
Citat | Prijava administratoru
0 #8 Ivan 2014-05-23 22:41
Ne samo da je žalosno nego je, dugoročno gledano, i štetno za okoliš koji je tobože pod zaštitom
Citat | Prijava administratoru
0 #9 Ivan 2014-05-23 22:43
E moj Ivice za sve snimiti trebalo bi tamo postaviti najmanje dvije smjene snimatelja
Citat | Prijava administratoru
0 #10 Ivica 2014-05-23 22:52
Vjerovatno se čeka da se mi umorimo od pisanja i da idemo spavati pa će raditi noćna smjena.Ali kad se medo probudi iz jazbine bježat će miši.
Citat | Prijava administratoru
12
0 #11 PlitvickaPrica 2014-05-23 22:56
Ivica, platili su "investitori" medi da se ne probudi barem dok grubi radovi nebudu gotovi 
Citat | Prijava administratoru
0 #12 Ivica 2014-05-23 23:28
Ne vjerujem.Korupcija i mito su iza nas.Vjerujem da živim u državi koja nije korumpirana i da svatko od nas ima slobodu mišljenja,izražavanja ,pisanja,govora.Umoran nakon napornog dana idem u san ali ne zimski medin san.Idem u san gdje ću spavati "kao beba"a ne kao medo.A znamo kako spavaju bebe trzaju se u noći i bude se bar dva do tri puta. Naš san- kako prehraniti i školovati tu našu bebu koja u trenu postane čovjek s potrebama.Kad se ujutro probudim nadam se da će taj kamion dobiti bar kaznu za krivo parkiranje ako ne neku težu prekršajnu prijavu.Nemam ništa protiv vozača i kamiona ,imam protiv svih onih koji zagađuju naš zrak i okoliš.Teško je iz dana u dan udisati taj prljavi zrak ...idem spavati "na jedno oko "oprezan kao zvijer jer jedino one mogu opstati u ovoj neprirodnoj prirodi. 
Citat | Prijava administratoru
0 #13 Ivan 2014-05-24 05:26
Nedaj Bože da bih imao išta protiv vozača ovog kamiona i radnika koji tamo rade, mislim da i on s nelagodom vozi ovaj kamion preko ovog mostića, zaista vozi polako jer zna da je u prekršaju na više načina ali čovjek jednostavno mora raditi i zaraditi za kruh.
Ja sam jedno vrijeme vjerovao da će naša država biti uzor Europi, ali nakon nekog vremenom i slijedom događaja moja vjera je malaksala, ali nije i nestala. Evo primjera još i danas me neke stvari uspiju iznedaditi...!? Gdje je kraj ovome..., gdje je kraj grabeži, egoizmu..., da nas pohlepni pojedinci mogu vući na nos i vodati kao ovce kud se njima prohtije...!?
No pored svega ja vjerujem da će se u Hrvatskoj naći netko tko će nas povesti u pravom smjeru.
Citat | Prijava administratoru

You have no rights to post comments