Pozamašna zaliha oružja i streljiva pronađena je u prirodnoj špilji na području Jasenka, a količine su takve da ih se ne bi posramila niti dobro opremljena teroristička ćelija, ili možda neki lokalni “prepper” skuplja zalihu za buduću “zombie apokalipsu”. No, čini se, ipak ništa od toga, pretpostavlja se da je oružje na ovom mjestu ostalo još od Domovinskog rata. Naime, građanin je uočio sanduke s vojnim obilježjima pa pozvao policiju. Na mjestu događaja policija je i imala što vidjeti pa su stigli i službenici  za protueksplozijsku zaštitu kako bi osigurali teren.

– U špilji su pronađene dvije puškostrojnice, 10 poluautomatskih pušaka, četiri minobacača, dva ručna bacača, 100 metara sporogorećeg štapina, 20 kilograma privrednog eksploziva, 1260 komada streljiva, 95 mina za minobacač, 121 trenutna tromblonska mina, 36 mina za ručni bacač i jedna ručna bomba, nabrojali su u policiji. Kako dodaju pronađeno oružje i minsko – eksplozivna sredstva su pohranjena te će biti uništena prilikom organiziranog uništavanja. Podsjećaju građane da ako još uvijek čuvaju oružje da ga bez odgode predaju policiji i prođu bez sankcija.

– Još je uvijek u tijeku akcija „Manje oružja – manje tragedija“ kojom vam je bez ikakvih sankcija omogućena dragovoljna predaja svih vrsta oružja i ubojitih sredstava. Oružje i ubojita sredstva ne odlažite i ne ostavljajte u kontejnerima za smeće ili na drugim otvorenim prostorima u prirodi! Na taj način ugrožavate živote drugih ljudi.

Protiv građana koji ovakvo oružje prijave policiji radi predaje, neće se pokretati prekršajni niti kazneni postupak.Oružje i eksplozivna sredstva nemojte sami donositi u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već želju za dragovoljnom predajom prijavite na broj 192 ili u najbližoj policijskoj postaji. Na vašu adresu doći će posebno osposobljeni policijski službenici u civilnoj odjeći i s vozilom bez policijskih oznaka koji će preuzeti oružje.Dragovoljna predaja oružja vremenski je neograničena, a o svemu se dodatno možete informirati i putem besplatne telefonske linije 0800 88 92.

KAportal.hr

Komentari  

#1 Ivan 2017-02-19 09:46
"...pretpostavlja se da je oružje na ovom mjestu ostalo još od Domovinskog rata." Ako već netko nešto pretpostavlja, onda treba pretpostaviti ili čak što više znati tko je to oružje spremio i za kakvu namjenu...? Možda za pobunu protiv Republike Hrvatske, pa se plan izjalovio...!?
#2 Matan 2017-02-19 10:59
Velikosrpski plan je bio presjeći Hrvatsku između Karlovca i Ogulina, zauzeti Gorski Kotar, zato su i naoružavali stanovništvo po selima s pravoslavnim stanovništvom; Jasenak, Drežnica, Gomirje...
#3 Kapela 2017-02-19 21:31
Svi mi znamo da je Hrvatsko teritorijalno oruzje Racan i SDP predali cetnicima u ruke na potraznju krvnika milosevica To oruzje je Hrvatskla dobro placala srbiji od1945, a sva Europa je govorila da je Yu tvorevina to jest cetvrta sila u Europi po naoruzanju, Onda znamo cije je to bilo oruzje i sto se sve dogodilo, Oni su djelili svojim takozvanim srbima civilima po kucam to oruzje a kad ih je Oluja poplasila onda kazu da su bili civili a oti civili su bili naoruzani do zuba ,Eto i sada su nam osudili Mercepa za ubijanje takovih civila koji su imali pune kuce oruzja , jadan je nasa Hrvatska sa takovim zakonom.
#4 Kapela 2017-02-19 21:38
Kad sam bija u posjeti Hrvatskoj 1998, onda sam isa u njihovo selo zvano stakorovica kod Karlovca , Isao sam u to mjesto di su bili svi oni cetnici osim jedne obitelji koja je imala zeta Hrvatskog Branitelja oti su bili muceni i stavljeni u njihove logore a poslije ih je Hrvatska trazila u zamjenu tako da sam isa kod njih da cujem od njih pravu istinu , a kad sam dosa u te prazne kuce svaka je imala u sebi zakopane kistre od strojnica i naoruzanja u jednoj kuci sam nasa hladnjak pun hrane i na stolu samo plisnivo a pred kucom gajbu pive na polak popitu i njihove kacige sa petokrakom Njih je Oljuja pomela tako da su sve ostavili i pobjegli znaci da su njihovi civili imali jako puno naoruzanja samo nisu imali dovoljno cetnicke odore i kokarda da se obuku i stave kokarde,a ubijali su Hrvatski narod po obliznjim selima i nase slabo ili nikako naoruzane Branitelje.a danas se sudi nasim Braniteljima radi otih takozvanih civila , koji su ubijali Hrvatski narod.
#5 Kapela 2017-02-20 06:39
Znao sam da ce se na moje komentare javiti crvena udbaska kopilad braca cetnicka Pa meni nesmetaju njihove ocjene, glavno da oni procitaju istinu koje se oni boje i nemogu mirno spavat ,neznaju kada ce im netko pokucat na vrata, da ih objesi na Vrbu, Evo mojih crvenih , odkravili se iz leda haaaa Nemojte se previse grijat mogli bi se otopit i nestat..

You have no rights to post comments