DVD Saborsko je ubrzo nakon osnivanja palo na niske grane. Prošle godine je općina Saborsko za DVD izdvojila samo 20.000 kn, a po Zakonu o vatrogastvu je dužna izdvojiti 5% svog proračuna umanjenog za prihode od kapitala i dotacije. Proračun općine Saborsko  za 2016. iznosio je 4.835.516,00. Zašto nije izvojeno više...? Očito nitko ne mari, zato i je takvo stanje u DVD-u!

 

Kangoo je "bilo" vozilo DVD-a danas ga nije nigdje za vidjeti...?

DVD Saborsko prije 3 godine kad su vatrogasci spasili jednu kuću u Jesenici

Ovako je to bilo 2012. kad se zapalio jedan objekat u Saborskom dok još nismo nimali vatrogasnu cisternu

... naši dečki su požar gasili crijevima za zalijevanje vrta, bolje reć spašavali su susjedni objekat jer zapaljenom više nije bilo spasa ...

... dok nisu stigli vatrogasci iz Ogulina, a trebalo im je sat vremena (50 km)

 

DVD Saborsko danas - autocisterna nije u voznom stanju...

 

Komentari  

#1 Kapela 2017-03-08 08:05
Kako ce dati za zastitu Saborskog to jest Opcine kad se novac djeli nekima tudjim zastupnicima iako ne dolaze na posal i nerade sto bi trebali radit, Opcina Saborsko se ponovo dodvara nekima a pitam se zasto , dali su sklopili novo prijateljstvo sa nekima sa kojima nebi trebali ni rijeci progovoritm nego samo sluzbeno, ,samo neka pogledaju Groblje od poubijanih Saborcana pa nam je dosta receno, tko su oti ubice i odkuda a dali ima neki koji nije radija zlocine i uzvikiva Ovo je bre srbija a kad ih je Oluja pocistila ali slabo,jos im dali oprost sto nema nigdje u svijetu da se agesorima oprasta., onda su bili toboze civili a bili su naoruzani do zuba samo nisu dospili staviti kokarde i sajkace, nisu imali dovoljno, a nosili su svoja obiljezja , Sada oni i vole da se Opcina saborsko zapali ponovo kako su oni palili , sada su ponovo dobili svoje sluge u Saborskom , Kome pravo Kome krivo a to je prava istina, pa zasto onda zatvaramo Oci pred istinom.
#2 Ivan 2017-03-08 09:39
Neznam jeli ovo puka koincidencija ili je moj članak nekoga potakao da ekspresno sazove Skupštinu DVD-a 10.03. 2017.
Naime samo dva sata nakon objave ovog članka i sam sam u 10.30 sati dobio poziv za skupštinu kao vatrogasac i član DVD-a, na pozivu stoji da je napisan 03.03.2017.. Zašto onda poziv nije podjeljen istog ili slijedećeg dana nego danas dva dana prije Skupštine. Poziv nije poslan poštom već mi ga je uručio jedan vatrogasac...???
Da je i poslan poštom zasigurno bi stigao prije.
#3 Ivan 2017-03-08 09:50
Pogledajte samo koliko Općina Plaški izdvaja godišnje svom DVD-u, to je 5-6 puta više...
#4 Ivan 2017-03-08 10:04
Očekivano - uslijedila je koordinirana paljba minusima.. :P
#5 Kapela 2017-03-08 21:05
Ma Ive nema jos minusa , mozda se popravili pa sada misle kao ja i ti, Ma istinu moraju priznati nemogu uvjek biti slijepi kad imaju zdrave Oci, Pravo je receno, da svaka kritika djeluje,ako je kritika na mjestu kao sto i je, Samo ti njih malo probudi iz sna. Dolazi proljece i ljeto pa moze biti pozara a vatrogasci nemaju sa cim gasit,
Evo ihhhhh,,,,, mojih crvenih prijatelja Kako sam ih probudija , Gasite pozar u Jesenici bolje vam je vi ste vatropirci medju pravima vatrogascima ahhhhaaaa, Imam se cemu smijat. Ive ,, Evo ih kod mene , sa ocjenam, minusima misle da me mogu zaustaviti za komentare. Grdo se varaju.
#6 Ivan 2017-03-10 21:35
Zašto se saborčanski vatrogasci ne uspjevaju zbližiti da budu ekipa? Odgovor je jednostavan! Zato što svatko priča svoje, nitko ne sluša nikoga, jednostavno nema dijaloga. Naučiti slušati drugoga, za neke je nepostojeći pojam, pogotovo ako u svojoj glavi umisle da su najpametniji, a to je problem kod većine.
#7 Kapela 2017-03-10 23:12
Potpuno istina Ive. Dakle svi pametuju po svome a na kraju svi ispadnu neznalice i sve ostaje na mrtvoj tocki, kako se kaze, Brigo moja prejdi na drugoga , Znaci,Ako nije po mome sto ja kazem, onda nece biti po nicijoj logiki.

You have no rights to post comments