Započeli smo došašće ili advent. To je u Crkvi vrijeme od 4 tjedna kad se pripremamo za proslavu Božića, za proslavu rođenja našega Spasitelja Isusa Krista. Sve je u ovom vremenu okrenuto prema Kristu kao središtu i kao cilju. Čovjek je, zapravo, stalno u adventu, u iščekivanju dolaska nekoga ili nečega. Zato Biblija voli nazvati čovjeka “vir desideriorum”- čovjekom čežnje i bićem koje razmišlja o onome što će doći.

Prva misao koju nam bogoslužje upućuje jest - uzdići dušu Bogu. S tim riječima ulazimo u advent, započinjemo novu crkvenu godinu. Kroz ovu crkvenu godinu slijedit ćemo Markovo evanđelje.
Kako čekati Isusov dolazak? Čut ćemo evanđelje: „Pazite! Bdijte jer ne znate kada je čas.“

Čitanje svetog Evanđelja po Marku
U ono vrijeme: Reče Isus svojim učenicima: "Pazite! Bdijte jer ne znate kada je čas. Kao kad ono čovjek neki polazeći na put ostavi svoju kuću, upravu povjeri slugama, svakomu svoj posao, a vrataru zapovjedi da bdije. Bdijte, dakle, jer ne znate kad će se domaćin vratiti – da li uvečer ili o ponoći, da li za prvih pijetlova ili ujutro – da vas ne bi našao pozaspale ako iznenada dođe. Što vama kažem, svima kažem: Bdijte!"
Riječ Gospodnja.

Fotografije su snimljene u i ispred crkve u Saborskom

Komentari  

#1 кузнецов 2017-12-23 15:27
I pay a quick visit each day a few blogs and information sites to read articles or reviews, but
this blog offers feature based writing.

You have no rights to post comments