Kako reducirati broj posjetitelja na Plitvicama koji iz godine u godinu vrtoglavo raste, pitanje je svih pitanja na Plitvicama? Jedini je lijek podizanje cijena i obaveza elektroničke rezervacije ulaznica. Ekskluzivna priroda morala bi dakle imati isto takve i cijene. Poznato je da je NP Plitvička jezera ekstremno popularan na Dalekom Istoku. Najbrojniji su njihovi posjetitelji Korejci i Japanci. Velik, i za hrvatske prilike potpuno atipičan, bussines s neobičnim "emitivnim tržištima" razvio se na Plitvicama. A u takvoj je situaciji zaista teško reći, u neko doba poslijepodneva, kako je dnevni kontigent ulaznica rasprodan te kako se u Park može jedino uz prethodnu rezervaciju. Ili pak plaćanje dvostruke cijene. I bez obzira na ovogodišnju igru skrivača s medijima, čini se da će iduća zima proći u vrlo ozbiljnoj raspravi i drastičnim odlukama po pitanju modaliteta ulaska u Park.

Do odgovora koji će ulazak na Plitvice, u punoj turističkoj sezoni, pretvorili u pravi "bingo", sreću sličnu onoj kad se dođe do ulaznice za neku vrhunsku sportsku predstavu, finale nogometne lige prvaka primjerice. Ili će UNESCO morati reagirati. A to nebi bilo baš dobro. Mada, zašto ne - kad su prirodne ljepote, globalne posebnosti u pitanju,  Plitvice sasvim sigurno - igraju  u Ligi prvaka. A to dakako - ima svoju cijenu.

Komentari  

#1 Ivan 2017-03-30 18:53
Naravno da treba povećati cijenu ulaznice u špici sezone i to drastično, jer gosti koji tada dolaze na Plitvice dvokrevetne sobe u Selu Plitvica plaćaju najmanje 150-170 eura i nije im to problem, pa što je vrijednija jedna soba za jednu noć od razgledavanja Plitvičkih jezera.
U cijenu karte je uključena i vožnja panoramskim vozilom, vožnja brodom preko jezera Kozjak i sve to za 180 kn, za klijentelu koja gore dolazi to je bagatela.
#2 Ivan 2017-03-30 19:16
Osnovana je i međuresorna radna skupina koja će dovršiti Akcijski plan za rješavanje navedenih problema.
http://www.poslovni.hr/hrvatska/plitvice-od-ove-sezone-uvode-dvije-velike-promjene-326072?utm_campaign=Partnerski+portali&utm_medium=Widget&utm_source=Vecernji

You have no rights to post comments