Na stranicama SABKOM D.O.O.  protuzakonito su iskorištene  moje fotografije, točnije rečeno pokraden sam, povrijeđeno je moje autorsko pravo, neke od njih prikazujem ispod:

 

foto: saborsko.net

foto: saborsko.net

Saborsko groblje

foto: saborsko.net

Sabkom d.o.o. kamioni

foto: saborsko.net

foto: saborsko.net

 

 

 

Komentari  

#1 Ivan 2021-08-27 15:19
Samim činom snimanja, fotografija ima svoga vlasnika i njegovo djelo pripada njemu.
Zakon o autorskim fotografskim pravima omogućava autoru fotografije zaštitu kako nitko ne bi povrijedio njegova prava koja ostvaruje kao autor nad svojim djelom.
Zlouporabu autorskog prava potrebno je kazniti, a pod time se misli na zakonom utvrđene sankcije prema počinitelju kaznenog djela

Neznam koga su to platili za izradu web stranice kad nije u stanju osobno doći i snimiti nekoliko fotografija za web stranicu. Lakše je uzet tuđe iz fotelje, e pa neće ići.

Bezobrazluku nikad kraja.
#2 Ivan 2021-08-28 13:15
Fotografska djela – nastaju mehaničkim postupkom fotografskog snimanja i djela proizvedena postupkom sličnim fotografskom - fotografska litografija,fototipija,pirografija itd.

Čl.6.
Zaštita fotografija
Fotografije koje su originalne u smislu autorove intelektualne tvorevine zaštićene su u skladu sa člankom 1.Nije potreban niti jedan drugi kriterij za stjecanje zaštite. Države članice mogu osigurati zaštitu ostalih fotografija

U trenutku pritiska na okidač osoba koja je pritisnula okidač postaje autor fotografije i njegovo je djelo pod zaštitom Zakona.

Članak 99.ZAPSP
Autorsko pravo traje za života autora i 70 godina nakon njegove smrti, bez obzira kada je autorsko djelo zakonito objavljeno,
ZOIDZAP (76/99.,127/99.) uveo život + 70 g.

Radnje kojima se povređuje autorsko i srodna prava
Reproduciranje
Distribuiranje
Priopćavanje javnosti
Javno prikazivanje
Javno izvođenje
Radiodifuzijsko emitiranje
Stavljanje na raspolaganje javnosti
Prerada
Ostalo

Ako neki ove činjenice ne žele prihvatiti na lakši način, onda će morati na teži...!
#3 Ivan 2021-08-29 06:16
Meni je nepojmljivo da se jedno komunalno poduzeće (nije to neka udruga) bavi protuzakonitim radnjama po pitanju autorskih prava fotografa, kako onda vjerovati u njihovo zakonito poslovanje...?
Naime ova stranica je otvorena prije godinu dana, a ja sam ju slučajno otkrio tek jučer. Cijelo vrijeme se bez imalo srama kite tuđim perjem, tj. reklamiraju svoje poduzeće mojim fortografijama.

I još na dnu stranice se usude postaviti : Copyright 2020. | SABKOM d.o.o. Zakonsko pravo autora, osobe ili organizacije kojim se štiti originalno djelo, djelimično ili u cjelosti, od neovlaštenog kopiranja ili prodaje.
#4 Ivan 2021-08-31 19:13
Vidim ja da je slaba vajda od mog pisanja i poruka, moram preći na "program uživo"..
#5 Ivan 2021-09-02 18:17
Spor oko autorskog prava je okončan danas, tako da je Sabkom sa svoje stranice uklonio moje fotografije.
#6 Ivan 2021-09-03 12:11
Nakon prepiski i telefonskih poziva konačno su jučer uklonili moje fotografije sa svojih stranica, ali bez ijedne riječi isprike. Koristili su ih tako godinu dana, nisu se udostojili niti pitati što smo dužni za taj period.
Apsolutno ništa....! Ujeo vuk magare.

Ukradem ti nešto, koristim to godinu dana za svoje potrebe i onda ti na jedvite jade vratim, bacim ti pred vrata kao psu ...???

Ovakvo ponašanje najviše govori o njihovoj osobnoj kulturi, i o njihovom odnosu čovjeka prema čovjeku. Njima je jedino važno da mi uredno plaćamo sve doprinose kakon bi oni bezbrižno gore sjedili i primali plaće, a kad ih se upita kako se taj naš novac troši onda nema odgovora.

Inače je u našoj Općini odnos s javnošću jako problematičan, transparentnost je ravna nuli.

You have no rights to post comments